ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους το Σάββατο 11/07

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους το Σάββατο 11/07

Η απόφαση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να ακυρώσει το διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου του Κεμάλ Ατατούρκ και να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά από μουσείο σε τζαμί, κυριαρχεί στον Τύπο το Σάββατο 11/07, όπως και η συνεδρία της ad hoc  επιτροπής για την λίστα Γιωρκάτζη.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Έκανε τζαμί την Αγιά Σοφιά» γράφει, το κύριο της θέμα, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ασελγεί επί του Χριστιανισμού και της ιστορίας με την απόφαση που πήρε χθες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ad hoc επιτροπή της Βουλής βγάζει την λίστα Γιωρκάτζη αναξιόπιστη. Αλλού γράφει ότι πάνω από τον μέσο όρο στην Ευρώπη είναι τα διαζύγια στην Κύπρο.


Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «’Πορθητής’ σε μουσείο ο Ερντογάν» γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος εργαλιοποιεί πολιτικά την Αγιά Σοφιά και αγνοεί τις διεθνείς αντιδράσεις. Αλλού γράφει ότι προβλέπονται άλλα 100 εκ ευρώ από την ΕΕ για την ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο περίμενε βρίσκονται οι ασθενείς με ηπατίτιδα Γ.
 
«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Κάνουν πόλεμο μόνοι τους» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι το κατοχικό καθεστώς μας καταγγέλλει στο ΟΗΕ για δύο κινητά πολυβολεία στον Πύργο Τυλληρίας και αναφέρεται στην επιστολή Οζερσάι στον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ, αρμόδιο για ειρηνευτικές αποστολές, Ζαν Πιέρ Λακρουά και στην επικοινωνία με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Αλλού γράφει για απόφαση ντροπή για την Αγιά Σοφιά και την μετατροπή της σε τζαμί. Σε άλλο θέμα γράφει για σύνταξη χηρείας για άντρες και  πριν το 2018.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο «Μειωμένοι μισθοί και εκποιήσεις οδηγούν στο ενοίκιο» αναφέρει, στο κύριο της θέμα, ότι νεαρά κυρίως ζευγάρια, λόγω χαμηλών μισθών και εκποιήσεων, αλλά και τερματισμού των περισσότερων στεγαστικών δανείων του κράτους, μένουν στο ενοίκιο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ερντογάν μετατρέπει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Αλλού γράφει ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι καλούνται να εργάζονται με ευέλικτα ωράρια εργασίας, αλλιώς απειλούνται με απόλυση.
 
Η αγγλόγλωσση « Cyprus Mail» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Η Αγία Σοφιά τώρα μουσείο» γράφει ότι η Ελλάδα, η Ρωσία και η Κύπρος αντέδρασαν στην απόφαση για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και ΗΕ δήλωσαν απογοήτευση και η ΟΥΝΕΣΚΟ θα εξετάσει το θέμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής αντιδρά στη δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη την οποία κρίνει αναξιόπιστη. Αλλού αναφέρεται στην ανάληψη χθες των καθηκόντων της από τη νέα Υπουργό Ενέργειας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top