ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ: 'Ντροπή για το κατάντημα μας - Η Επιτροπή Οικονομικών πήρε αυτό που απαίτησε'

ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ: 'Ντροπή για το κατάντημα μας - Η Επιτροπή Οικονομικών πήρε αυτό που απαίτησε'

Στο γεγονός ότι η Επιτροπή Οικονομικών παρέλαβε αυτό που είχε απαιτήσει, στάθηκε με δηλώσεις της η πρώην Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και την εκπομπή ‘Πρωινό Δομολόγιο΄ σχετικά με την περιβόητη λίστα, η κ. Γιωρκάτζη ανέφερε ότι αυτό που είχε ζητηθεί από την Επιτροπή Οικονομικών, ήταν να καταρτιστεί από τις τράπεζες μια λίστα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια για συγκεκριμένες ημερομηνίες και να σταλεί στον Πρόεδρο της Βουλής για να διαφυλαχτεί η εμπιστευτικότητα της.

Σε ερώτηση για τις περιπτώσεις που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας με πρόσωπα να έχουν υπόλοιπο σε πιστωτική κάρτα, η κ. Γιωρκάτζη σημείωσε ότι ‘ το υπόλοιπο μιας κάρτας που είναι απλήρωτο για 90 μέρες, είναι μη εξυπηρετούμενο δάνειο. Αυτός είναι ο ορισμός του μη εξυπηρετούμενου δανείου'.

Κλείνοντας, η κ. Γιωρκάτζη τόνισε ότι ‘νιώθω ντροπή για το κατάντημα μας’. Όπως είπε, όταν αποδίδεται στον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας ότι φτιάχνει πρόχειρα και επιπόλαια κατασκευάσματα, σημαίνει ότι οι τράπεζες φτιάχνουν αυτά τα κατασκευάσματα και τότε είμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE