ΠΑΡΑ-THEMA

Χαραλαμπίδου για λίστα Γιωρκάτζη: 'Πως θα ψηφίσει η βουλή για δημοσιοποίηση ή όχι κάτω από την υποψία σύγκρουσης συμφέροντος;'

Χαραλαμπίδου για λίστα Γιωρκάτζη: 'Πως θα ψηφίσει η βουλή για δημοσιοποίηση ή όχι κάτω από την υποψία σύγκρουσης συμφέροντος;'

Την δική της θέση όσον αφορά την περιβόητη λίστα Γιωρκάτζη, διατύπωσε με άρθρο το πρωί της Παρασκευής (10/7), η Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Η κ. Χαραλαμπίδου θέτει το ερώτημα, πως θα ψηφίσει η Βουλή για δημοσιοποίηση ή όχι της λίστας κάτω από την υποψία σύγκρουσης συμφέροντος, ενώ όπως τονίζει χαρακτηριστικά, λίστες έχουν πάει και έλθει πολλές ωστόσο κανένας κατεργάρης δεν έκατσε στον πάγκο του.

Πως θα ψηφίσει η ολομέλεια για δημοσιοποίηση ή όχι της λίστας κάτω από την υποψία της σύγκρουσης συμφέροντος και της περίληψης σε αυτήν ονομάτων βουλευτών ;!

Το Κυπριακό Κοινοβούλιο σήμερα δέχεται κριτική για την διαχείριση της «Λίστας Γιωρκάτζη»! Το ζητούμενο θα πρέπει να είναι η διαφάνεια! Λίστες έχουν πάει και έλθει πολλές! Λίστες με εταιρίες που έσπασαν γραμμάτια την κρίσιμη περίοδο ενώ απαγορευόταν, λίστες με δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις η με εξασφαλίσεις μετοχών της MIG! Λίστες με εταιρίες που έβγαλαν εκατομμύρια εκτός την περίοδο του κουρέματος , λίστες της ΣΚΤ που εξετάζει σήμερα σε μια απίστευτα χρονοβόρα διαδικασία ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας και εκθέσεις της ΚΤ με διαγραφές χορηγήσεων του 2013 ΠΕΠ όταν σε κανέναν πολίτη δεν διέγραφαν! Και μετά από τόσες λίστες «κανένας κατεργάρης δεν έκατσε στον πάγκο του».

Μια ακόμα λίστα στο προσκήνιο! Η ατυχής διαχείριση αυτής της συγκεκριμένης λίστας προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον! Είναι θέση μου ότι ένα μη εξυπηρετούμενο δάνειο δεν αποτελεί από μόνο του ζήτημα εκτός και αν έχει δοθεί με προνομιακούς όρους! Αν έχει τύχει χαριστικής διαχείρισης ή αναδιάρθρωσης μέχρι και μερικής διαγραφής ή διαγραφής στην ολότητα του!

Η Λίστα «Γιωρκάτζη» ζητήθηκε από την επιτροπή Οικονομικών! Εστάλη με μεγάλη καθυστέρηση και αυτό κατά την άποψη μου είναι ολίσθημα της κ. Γιωρκάτζη. Ο τρόπος διαχείρισης από το σημείο και μετά βαραίνει άλλους καθώς και ο τρόπος που έγινε η επιστροφή της μπροστά στα ΜΜΕ αντί να υπάρξει μια διαβούλευση, αφού αφορούσε και σε μέλη του κοινοβουλίου.

Ίσως από τότε να έπρεπε να είχε καταρτιστεί μια επιτροπή διαχείρισης και εξέτασης αντί να μετατραπεί το όλο θέμα σε ζήτημα γοήτρου με την τέως Διοικήτρια! Γνωστά τα όσα επακολούθησαν , οι αναπάντητες επιστολές του διοικητή , η προώθηση του θέματος στην Επιτροπή Ελέγχου με την κατάληξη που γνωρίζουμε μετά από 4 συνεδριάσεις οι οποίες κατέστησαν δυνατές μετά από επίμονες προσπάθειες και πιέσεις μελών της επιτροπής, και την στοχοποίηση όσων εξέφρασαν άποψη επί του θέματος.

Η επιτροπή διαχείρισης συστάθηκε με μεγάλη καθυστέρηση μετά από απανωτά σφάλματα που δημιούργησαν την εντύπωση ότι επιχειρείται συγκάλυψη. Ίσως και να είναι έτσι, αυτό δεν το ξέρω γιατί δεν έχω δει τη Λίστα Γιωρκάτζη! Για τούτο η διαχείριση θα έπρεπε να ήταν άλλη από την αρχή που έφτασε η λίστα στη Βουλή!

Το διακύβευμα όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα είναι σημαντικό. Να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει αξιοπιστία, ότι στοχεύουμε στη διαφάνεια. Από τη στιγμή που επεστράφη η λίστα με τον τρόπο που έγινε στο Διοικητη της ΚΤ θα έπρεπε να ήταν αναμενόμενα τα όσα επακολούθησαν.

Και ο ρόλος των μελών της Επιτροπής Ελέγχου ήταν καταλυτικός για να υπάρξει μια οποιαδήποτε διαχείριση και συνέχεια στο ζήτημα αφού αρνηθήκαμε να στείλουμε το θέμα στις Ελληνικές καλένδες!

Όλα αυτά τα όποια συζητούνται σήμερα θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί όταν η λίστα Γιωρκάτζη κατατέθηκε στο κοινοβούλιο.
Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια γιατί θα πλανάται η εύλογη υποψία σύγκρουσης συμφέροντος όσων ψηφίζουν στην ολομέλεια για δημοσιοποίηση ή όχι της λίστας εάν το όνομα τους περιλαμβάνεται στη Λίστα Γιωρκάτζη!.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top