ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μονοπωλεί η λίστα Γιωρκάτζη

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μονοπωλεί η λίστα Γιωρκάτζη

Μονοπωλεί σχεδόντην Παρασκευή (17/7) τα πρωτοσέλιδα του Τύπου, η λίστα Γιωρκάτζη, καθώς η Βουλή θα αποφασίσει για τη δημοσιοποίηση ή μη των στοιχείων. Οι εφημερίδες προβάλλουν, επίσης, θέματα που αφορούν την υγεία, την οικονομία αλλά και την πολιτική επικαιρότητα με τα περιφερειακά προβλήματα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Θρίλερ για τη λίστα Γιωρκάτζη», γράφει ότι ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη ζητούν να μην δημοσιοποιηθεί η λίστα ως έχει, αλλά να σταλεί πίσω στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για να επικαιροποιηθεί, ΔΗΣΥ, Οικολόγοι και ΕΛΑΜ τάσσονται υπέρ της δημοσιοποίησης σήμερα. Αλλού γράφει ότι έρχονται τα εμβόλια για τον κορωνοϊό και αναφέρεται σε ενθαρρυντικά μηνύματα από Βρετανία και Ρωσία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στις 29 Ιουλίου θα ανανεωθεί η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

 
Ο «Πολίτης» με τίτλο «Μια λίστα που έγινε κωμωδία» γράφει ότι σήμερα οι βουλευτές θα αποφασίσουν και πάλι πώς θα διαχειριστούν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας ενημέρωσε την Αστυνομία πως δεν στοιχειοθετείται υπόθεση για τις καταγγελίες του Δημήτρη Παπαδάκη εναντίον της ΕΔΕΚ και του Προέδρου της Μαρίνου Σιζόπουλου. Αλλού γράφει για αμοιβές που βγάζουν μάτι και πως τρεις οφθαλμίατροι πήραν από το ΓεΣΥ 1,7 εκ ευρώ σε έξι μήνες.
 
Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Αλλάζει φόρμουλα η κυβέρνηση» γράφει ότι διαφοροποιείται η πρόνοια των κρατικών σχεδίων για στήριξη πρώτα των χαμηλόμισθων και πως οι περισσότερες επιχειρήσεις περιμένουν διευκρινίσεις πριν πληρώσουν κοινωνικές ασφαλίσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι παίρνει μορφή το όνειρο των φιλάθλων της Λεμεσού και αναφέρεται στην επίσκεψη του Προέδρου του ΚΟΑ στο νέο γήπεδο. Αλλού γράφει για εκατοντάδες προσλήψεις νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία τους επόμενους μήνες.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο «Απλοί θεατές...στο αδιέξοδο των νοσοκομείων» γράφει ότι ο ΟΚΥπΥ διοικητικά είναι απών και τα νοσοκομεία είναι στον αυτόματο πιλότο, με το Υπ. Υγείας να παρακολουθεί ανήμπορο να δώσει λύσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην εκδήλωση – φόρο τιμής στους 4 ήρωες του Άη Γιάννη που δολοφονήθηκαν από πραξικοπηματίες την ημέρα του πραξικοπήματος. Αλλού γράφει ότι ο ΠΑΣΥΕΠΕΚ ζητεί ανοικτούς γάμους, βαφτίσια και εκδηλώσεις από 1η Σεπτεμβρίου.
 
Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Προσπάθειες για δυσφήμιση της λίστας ΠΕΠ» γράφει ότι η πρώην Κεντρική Διοικήτρια εμφανίστηκε ενοχλημένη από την προσπάθεια να φανεί ότι έκανε «βιαστική δουλειά» με τη λίστα. Αλλού γράφει ότι η Πολιτική Αμυνα αρνείται ότι κάποιες σειρήνες στις 15 Ιουλίου δεν δούλεψαν για να ακουστούν την ώρα του πραξικοπήματος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα νέα μέτρα για την κατάταξη στην Εθνική Φρουρά.
 
Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο «Στήνουν σκηνικό εργατικής σκλαβιάς» γράφει ότι εργοδοτικοί σύνδεσμοι υποκινούν μέλη τους για πλήρη απορρύθμιση των όρων απασχόλησης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι προδότες της χούντας και της ΕΟΚΑ Β άφησαν ανοχύρωτη την Κύπρο διευκολύνοντας τον Αττίλα. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις της Σταύρης Καλοψιδιώτου ότι εν απουσία διαλόγου στο Κυπριακό, η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις.
 
Η εβδομαδιαία «Το ποντίκι» με τίτλο «Διεθνής εγκληματίας ταραξίας – προβοκάτορας» γράφει για εκρηκτικά προβλήματα με επίκεντρο την Τουρκία που προκαλεί κρυφά ή φανερά στην περιοχή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες ζητούν βοήθεια από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αλλού γράφει ότι προκηρύσσεται διαγωνισμός για σκοπούς ίδρυσης και λειτουργίας δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών 5G.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top