ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη λίστα Γιωρκάτζη - Εξηγήσεις από τον Άριστο Δαμιανού - 'Μπορώ να δω τους πολίτες στα μάτια'

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη λίστα Γιωρκάτζη - Εξηγήσεις από τον Άριστο Δαμιανού - 'Μπορώ να δω τους πολίτες στα μάτια'

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, σχετικά με το γεγονός ότι το όνομα του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Γιωρκάτζη.

Αναλυτικα:

Δικαιολογημένα, με αφορμή τη λεγόμενη Λίστα Γιωρκάτζη, επανέρχεται η συζήτηση για την ανάγκη για διαφάνεια, την οποία όλοι ανεξαιρέτως οφείλουμε να υπηρετούμε, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, λαϊκισμό, στο πλαίσιο της νομιμότητας και με ήθος. Έχω ενημερωθεί για τη συμπερίληψη του ονόματός μου στη λεγομένη λίστα Γιωρκάτζη, κάτι το οποίο είναι λανθασμένο και παραπλανητικό για τους πιο κάτω λόγους:

  1. Όλα τα προσωπικά και οικογενειακά δάνεια που πλησιάζουν τις €500000 ήταν και είναι εξυπηρετούμενα και τα έχω δημοσιοποιήσει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το Πόθεν Έσχες.                                                                              
  2. Στη Λίστα περιλαμβάνεται όντως μη εξυπηρετούμενο δάνειο, με το οποίο όμως δεν έχω σχέση εφόσον αφορά δάνειο νομικού προσώπου ιδιοκτησίας πρώην συναδέλφων δικηγόρων, ξένο προς εμένα από το 2013, οι οποίοι ανέλαβαν προσωπικά την πλήρη ευθύνη του ως πρωτοφειλέτες -εν γνώση του πιστωτικού ιδρύματος- και με απάλλαξαν γραπτώς από πάσα ευθύνη ως εγγυητή. Για το δάνειο αυτό ενημέρωσα προ πολλού γραπτώς και με τα αναγκαία πιστοποιητικά απαλλαγής ως εγγυητής -ως όφειλα- τον Πρόεδρο της Βουλής, ένεκα της ιδιότητας μου ως μέλος της Επιτροπής Οικονομικών, τα οποία επίσης δημοσιοποιώ.                                          
  3. Οι λοιπές -άμεσες ή έμμεσες- αναφορές στο πρόσωπό μου αφορούν κάρτα και λογαριασμό με όριο που εκδόθηκαν πολύ πριν εκλεγώ βουλευτής, το 2007-8 και έχουν κλείσει προ πολλού ως εξοφληθέντα. Από παράλειψη της τράπεζας η κάρτα έφερε χρεωστική σημείωση για τραπεζικές χρεώσεις ύψους €19, ποσό το οποίο έσπευσα να ξοφλήσω μόλις ενημερώθηκα (επισυνάπτεται). Προφανώς εκ λάθους στη Λίστα περιλαμβάνεται και ενεργός τρεχούμενος λογαριασμός μικρού οικογενειακού παρατραβήγματος/overdraft ύψους €3000, ο οποίος τη δεδομένη στιγμή είχε χρεωστικό υπόλοιπο/υπέρβαση ύψους €109. Αυτά προφανώς δεν αποτελούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια για όσους έχουν στοιχειώδη γνώση ή αντίληψη.                                                          
  4. Είναι προφανές ότι η λεγόμενη λίστα Γιωρκάτζη συνιστά μνημείο προχειρότητας και σκοπιμότητας. Αντανακλά δε τον τρόπο με τον οποίο τύγχαναν πλημμελούς εποπτείας από την Κεντρική Τράπεζα τα τραπεζικά ιδρύματα. Διαπίστωση που καταγράφεται στην ομόφωνη ´Εκθεση της Βουλής για το τραπεζικό σκάνδαλο, που παραμένει ακόμα ατιμώρητο.                                                                                                                             
  5. Η ισοπεδωτική, εσκεμμένη διαπόμπευση και ο κανιβαλισμός σε βάρος ευυπόληπτων και τίμιων ανθρώπων είναι πράξη επιλήψιμη και επικίνδυνη αφού λειτουργεί ως πλυντήριο για τους πραγματικά διεφθαρμένους και διαπλεκόμενους. Και υπάρχουν τέτοιοι και στην πολιτική. Οδηγεί στον εκφυλισμό της δημόσιας ζωής και σε ανάδειξη ως των μόνων αδιάφθορων των κάθε λογής λαϊκιστών.
  1. Δυστυχώς, ζούμε και δρούμε σε ένα κράτος όπου η διαπλοκή, η σύγκρουση συμφέροντος και η διαφθορά αγγίζουν μέχρι και τα ανώτατα δώματα της εξουσίας, πλήττοντας καίρια τη χρηστή διοίκηση, εντείνοντας την απαξίωση και υποσκάπτοντας την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Γι’ αυτό και οι πολίτες δικαιολογημένα έχουν θυμό και αγανάκτηση.                                                                                                                                                   
  2. Προσωπικά μπορώ να δω τους πολίτες στα μάτια και να πω με παρρησία ότι ποτέ και τίποτα δεν μού χαρίστηκε στη ζωή. Ούτε από τραπεζίτες ούτε από επιχειρηματίες. Ούτε σπίτια, ούτε αυτοκίνητα, ούτε ταξίδια, ούτε χρέη, ούτε δάνεια. Μακάρι όλοι όσοι συμμετέχουν στα κοινά και ασκούν εξουσία να μπορούσαν να πουν το ίδιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top