ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους το Σάββατο 18/07

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους το Σάββατο 18/07

To θέμα της λίστας Γιωρκάτζη και τα όσα διαμείφθηκαν στη Βουλή προβάλλεται στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων.

Άλλα θέματα με τα οποία ασχολείται το Σάββατο 18/07, ο Τύπος είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες και η απουσία συμφωνίας για την στήριξη των κρατών, η νέα σύνοδος για τα ευρωτουρκικά τον Σεπτέμβριο, τα νέα στοιχεία από την επιδημιολογική έρευνα για τον κορωνοϊό στην Κύπρο, τα έργα στη Μακαρίου και θέματα ΓεΣΥ.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Έβγαλαν το άχτιν τους!» και γράφει πως άνω κάτω έγινε η Βουλή για τη λίστα Γιωρκάτζη και παραπέμπει το θέμα της δημοσιοποίησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλού γράφει πως τον Σεπτέμβριο θα βρεθεί στο εδώλιο της ΕΕ η Τουρκία. Επίσης η «Α» αναφέρει πως με ιστορικό ταξιδιού ήταν το 62% των περιστατικών κορωνοϊού τον Ιούλιο.
 
«’Αυθημερόν’… όπως λέμε σε βάθος χρόνου» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρεται σε κοινοβουλευτική οπερέτα για τη δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη με το μπαλάκι στον ΠτΔ να αποφασίσει. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι σε ειδική σύνοδο τον Σεπτέμβρη θα εξεταστεί η σχέση ΕΕ-Τουρκίας. Ο «Π» φιλοξενεί ρεπορτάζ για την κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές και γράφει πως άφησαν οριστικά πίσω τους το στίγμα του κολαστηρίου.
 
Υπό τον τίτλο «Έριξαν τη λίστα στον Πρόεδρο» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα πως ο Βουλευτές ψήφισαν να δημοσιευθεί η λίστα Γιωρκάτζη αμέσως αλλά την έστειλαν στον ΠτΔ να αναλάβει ευθύνη. Αλλού αναφέρει πως ο  Νουρής δείχνει έμμεσα ΜΚΟ για ξέπλυμα και τρομοκρατία υποδεικνύοντας στη Βουλή αξιολογήσεις της Moneyval για πιθανές επιπτώσεις λόγω της κατάστασης αυτής. Ο «Φ» σε άλλο θέμα του φιλοξενεί αφιέρωμα για τους αγνοουμένους και για τον αγώνα μιας γυναίκας για διακρίβωση της τύχης τους.
 
«Ψήφισαν…λίστα πολλών σκοπιμοτήτων!» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που αναφέρει ότι από τη χθεσινή απόφαση της Βουλής για τη λίστα Γιωρκάτζη προκύπτουν πολιτικές και νομικές προεκτάσεις ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ για το θέμα. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται σε εκδήλωση καταδίκης του πραξικοπήματος και της εισβολής χθες από το ΑΚΕΛ. Επίσης η «Χ» αναφέρεται σε καταγγελίες της ΠΑΣΥΚΙ για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ψήφισαν δημοσιοποίηση οι Βουλευτές» και αναφέρεται στην απόφαση για τη λίστα Γιωρκάτζη με παραπομπή του θέματος όμως στον ΠτΔ. Αλλού γράφει για τη δήλωση του Προέδρου στις Βρυξέλλες ότι απέτυχε η πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας. Αναφορά γίνεται και στην ταλαιπωρία οδηγών λόγω των έργων στην πρωτεύουσα αλλά και στο κόψιμο δέντρων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top