ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συστάσεις Δήμου Λάρνακας προς ιδιοκτήτες σκύλων και εξασφάλιση άδειας κατοχής

Συστάσεις Δήμου Λάρνακας προς ιδιοκτήτες σκύλων και εξασφάλιση άδειας κατοχής

Ο Δήμος Λάρνακας με ανακοίνωση του προβαίνει σε συστάσεις προς τους ιδιοκτήτες σκύλων όσον αφορά την εξασφάλιση άδειας κατοχής σκύλου.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας οι κάτοχοι σκύλων έχουν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν άδεια/ες κατοχής για το/ους σκύλο/ους τους, εφόσον το/α αναφερόμενο/α ζώο/α σας είναι ηλικίας έξι (6) μηνών και άνω. Η άδεια κατοχής σκύλου ισχύει για ένα χρόνο, από την ημερομηνία έκδοσής της».
 
Ο Δήμος καλεί τους κατόχους σκύλων «να φροντίσουν το ταχύτερο για την εξασφάλιση της/ων αναγκαίας/ων  άδειας/ών από τα Γραφεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας στο Δήμο Λάρνακας στο Κέντρο Εξυπηρέτηση του Δημότη».
 
Σημειώνεται ότι για την έκδοση / ανανέωση της/ων αναφερόμενης/ων άδειας/ών είναι αναγκαία η προσκόμιση «άδειας/εσ για το προηγούμενο έτος εάν υπάρχει/ουν, έντυπο σήμανσης σκύλου (Microchip) από τον κτηνίατρο σας, δελτίο παρακολούθησης και εμβολίων του/ων σκύλου/ων από τον κτηνίατρο και πιστοποιητικό/α Εγγραφής του/ων ζώου/ων συντροφιάς στο μητρώο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «δικαίωμα κατοχής σκύλου έχουν άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών. Τα δικαιώματα για την άδεια είναι €20,50 για αρσενικό, θηλυκό, ή στειρωμένο σκύλο. Για επικίνδυνες φυλές (America Pit Bull, Pit Bull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brazileiro, Japanese Tossa) τα δικαιώματα είναι €170. Σημειώνεται ότι οι σκύλοι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία (επικίνδυνες φυλές) πρέπει να στειρώνονται βάσει Νόμου».
 
Ακόμα οι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να έχουν πινακίδα τοποθετημένη στην εξώπορτα / καγκελόπορτα στην οποία να αναγράφεται - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΥΛΟΣ, να έχουν τον σκύλο τους υπό την άμεση επίβλεψη και φροντίδα σας, το ζώο να είναι πάντοτε δεμένο με λουρί όταν τον συνοδεύουν και να είναι εφοδιασμένοι με γάντια, σακουλάκια κτλ για την περισυλλογή περιττωμάτων.
 
 Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως «σε περίπτωση που δεν υπάρχει ανταπόκριση προς τα ανωτέρω, ο Δήμος Λάρνακας δεν θα έχει άλλη επιλογή από τη λήψη των προβλεπόμενων, από τη σχετική Νομοθεσία, μέτρων».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 70003100, 24816583 και 24366616, Δευτέρα – Παρασκευή, 7:30 – 14:00.

Aπό ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top