ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Κολιού: Τι σημαίνει τοπικό lockdown, το εμβόλιο και το φθινόπωρο - «Η κατάσταση στην Λεμεσό είναι ανησυχητική»

Δρ. Κολιού: Τι σημαίνει τοπικό lockdown, το εμβόλιο και το φθινόπωρο -  «Η κατάσταση στην Λεμεσό είναι ανησυχητική»

Ανησυχητική χαρακτηρίζει την κατάσταση με τα κρούσματα που εντοπίζονται στην Λεμεσό τις τελευταίες μέρες, η καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου δρ. Μαρία Κολιού μίλησε στο ThemaOnline, τονίζοντας πως για να αποφύγουμε αυτό που όλοι δεν θέλουμε (τοπικό lockdown) πρέπει να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας αυστηρά.

Toυ Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Τα ορφανά κρούσματα ανησυχούν ιδιαίτερα την επιδημιολογική ομάδα ανέφερε η δρ. Κολιού, αλλά και το γεγονός πως τα θετικά άτομα που βρέθηκαν σε πολυεθνική εταιρία έρχονται σε επαφές με χώρες της κατηγορίας Γ’, όπως η Ρωσία, και γι’ αυτό πρέπει τα άτομα που έρχονται από τέτοιες χώρες να ελέγχονται και δεύτερη φορά.

Στόχος είναι να αποφύγουμε το τοπικό lockdown αλλά πρέπει ο κόσμος να συμμορφωθεί με τα μέτρα προστασίας, καθώς όπως η ίδια η δρ. Κολιού πρόσεξε να μην τηρούνται σωστά και όσον αφορά την χρήση της μάσκας αλλά και την απόσταση μεταξύ των ατόμων.

Στην περίπτωση της Λεμεσού ανέφερε πως είναι κάπως λογικό να υπάρχουν περισσότερα κρούσματα καθώς την περίοδο της έξαρσης του κορωνοιού ο αριθμός των ατόμων που νόσησαν στην Λεμεσό ήταν πολύ μικρός συγκριτικά με άλλες περιοχές του νησιού, σύμφωνα με την δρ. Κολιού.

Τι είναι το τοπικό lockdown

Πολλοί αναρωτιούνται τι ακριβώς σημαίνει τοπικό lockdown και σύμφωνα με την δρ. Μαρία Κολιού, τοπικό lockdown δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα καλύπτει μια ολόκληρη πόλη η μια περιοχή, αλλά μπορεί να είναι και το κλείσιμο ενός οργανισμού που εντοπίζονται κρούσματα.  

Το εμβόλιο

«Χρειάζεται αρκετός χρόνος τόσο για να παραχθεί όσο και να διαφανεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου και αυτό δεν προτίθεται να γίνει πριν το τέλος του 2020 με αρχές του 2021», δήλωσε η δρ. Κολιού στο ThemaOnline.

Επίσης τόνισε πως για να εξακριβωθεί ότι έχει αποτέλεσμα πρέπει να πειραματιστούν σε ανθρώπους που είναι θετικοί στον ιό.

Το φθινόπωρο στην Κύπρο

«Τις τελευταίες μέρες είδαμε πως δεν χρειάζεται να έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες αλλά ούτε και να έρθει ο χειμώνας για να δούμε αναζωπύρωση στον αριθμό των κρουσμάτων», ανέφερε η δρ. Κολιού.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως το θετικό είναι ότι στην Κύπρο ο χειμώνας έρχεται τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκεμβρίου.

Επίσης η δρ. Κολιού σημείωσε πως είναι απαραίτητο άνθρωποι που βρίσκονται στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν άμεσα με το εμβόλιο της γρίπης Α’ για να μην γίνουν δυσκολότερα τα πράγματα όταν θα ξεκινήσει η περίοδος της γρίπης Α’ (Νοέμβριος – Δεκέμβριος), καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα γεμίσουν τα νοσοκομεία.

Τέλος καλεί όλο τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας (ανεξαρτήτως πόλης και επαρχίας) για να μην χρειαστεί να προχωρήσουμε ούτε σε τοπικό lockdown.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top