ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Πρόσθετα μέτρα κατά της πανδημίας, διακοπή δίκης Focus και λίστα Γιωρκάτζη κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Πρόσθετα μέτρα κατά της πανδημίας, διακοπή δίκης Focus και λίστα Γιωρκάτζη κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα

Τα πρόσθετα μέτρα για περιορισμό της διασποράς του ιού κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η απόφαση για διακοπή της δίκης στην υπόθεση Focus, η απόφαση της Ολομέλειας για τους όρους της Ad Hoc Επιτροπής τα για πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα (ΠΕΠ) της λίστας Γιωρκάτζη και η καταψήφιση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Καναδά (CETA) από τη Βουλή. 

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ξανασφίγγουν τα λουριά» γράφει στο πρώτο θέμα της ότι καθίσταται υποχρεωτική η μάσκα σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους σε όλη την Κύπρο, ενώ λαμβάνονται επιπλέον μέτρα για τη Λεμεσό. Ακόμη γράφει ότι η Ολομέλεια της Βουλής διεύρυνε τους όρους της Ad Hoc Επιτροπής για ΠΕΠ. Αλλού αναφέρει ότι ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου ξεμπέρδεψε με τη Focus, λόγω δικαστικής διαδικασίας.
 
Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Ξεφεύγει ο έλεγχος» και γράφει ότι βάζουμε όλοι μάσκα από σήμερα και αυξάνονται τα τεστ στα αεροδρόμια, ενώ ειδικοί περιορισμοί επιβάλλονται στη Λεμεσό. Ακόμη γράφει ότι χάθηκε και η υπόθεση Focus και αναφέρεται σε κατάρρευση της υπόθεσης λόγω ερασιτεχνισμών. Επίσης, γράφει σε άλλο θέμα ότι η Βουλή καταψήφισε το νομοσχέδιο για κύρωση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Καναδά (CETA) με την Κυβέρνηση να φοβάται διπλωματικό εφιάλτη.
 
Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Ένα βήμα πίσω από τον φόβο» και γράφει ότι αποτελούν ωρολογιακή βόμβα οι ασυμπτωματικοί, καθώς ένα άτομο μόλυνε άλλους εννέα και ένας δεύτερος άλλους πέντε, ενώ αναφέρεται σε επιστροφή σε περιοριστικά μέτρα. Σε άλλο θέμα γράφει για διακοπές με μικρό βαλάντιο και ότι οι Κύπριοι είναι κουμπωμένοι. Αλλού γράφει ότι  τέσσερις στρατιωτικοί γιατροί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, αλλά δεν έγιναν αποδεκτές λόγω εξέτασης καταγγελιών για παράλληλη δραστηριοποίησή τους στο ΓεΣΥ.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Περιορισμοί για να γλυτώσουμε τα χειρότερα» γράφει ότι αποφασίστηκαν και εφαρμόζονται από σήμερα η επιστροφή στη χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους χώρους, μέτρα αυτοπροστασίας, κοινωνική αποστασιοποίηση, αύξηση των ελέγχων και βαριά πρόστιμα στους παρανομούντες. Σε άλλο θέμα γράφει για ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω στο θέμα με τα "χρυσά" διαβατήρια, αναφερόμενη στο τι ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Ακόμη, γράφει για «μπλόκο» στη συμφωνία ΕΕ-Καναδά, καθώς η Βουλή δεν επικύρωσε τη συμφωνία..
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Υποχρεωτικές οι μάσκες, 25 νέα κρούσματα» γράφει στο κύριο θέμα της ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα 300 ευρώ στον όποιον δεν φορά μάσκα σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Κύπρος λέει ότι είναι έτοιμη για επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, διερωτάται ωστόσο κατά πόσο θα έρθουν. Ακόμη γράφει ότι αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top