ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρομοκρατήθηκαν οι αρμόδιοι και ψάχνουν λύσεις για τα αεροδρόμια - Ποιά μέτρα έχουν ήδη ληφθεί για αποφυγή συνωστισμού

Τρομοκρατήθηκαν οι αρμόδιοι και ψάχνουν λύσεις για τα αεροδρόμια - Ποιά μέτρα έχουν ήδη ληφθεί για αποφυγή συνωστισμού

Μετά την δημόσια κατακραυγή για τον συνωστισμό στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, αλλά και τα «εισαγόμενα» κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες Κυριακή (02/08) στις πύλες των κυπριακών αεροδρομίων, τα αρμόδια όργανα έχουν προφανώς θορυβηθεί, βάζοντας μπροστά έναν νέο σχεδιασμό που θα συζητηθεί και σήμερα Δευτέρα (03/08) στην σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί.

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Μεταφορών

Στην σύσκεψη θα παρευρεθούν τόσο ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, όσο και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, αλλά και άλλα αρμόδια όργανα. Μεταξύ άλλων και η κ. Μαρία Κουρουπή, Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας & Αεροπορικής Ανάπτυξης της Hermes Airports, η οποία, μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, επισήμανε ότι «έγιναν ήδη και άλλες σκέψεις μαζί με άλλους αρμόδιους φορείς από χθες Κυριακή (02/08)».

Σκοπός είναι φυσικά να διευκολυνθούν και να επισπευσθούν οι διαδικασίες ελέγχου στα αεροδρόμια της Δημοκρατίας, αποφεύγοντας τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες μέρες. Όπως είπε, «υπήρξαν κάποια προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί σε κάποιες μεμονωμένες ώρες, ειδικά με την αύξηση των πτήσεων από το Σαββατοκύριακο».

Επιπρόσθετα, θα γίνει και ένας γενικότερος απολογισμός, με αφορμή και το άνοιγμα στην Βρετανία (κατηγορία Β) από την 1η Αυγούστου. Θα συζητηθεί επίσης και η απόφαση για μετακίνηση της Ελλάδας στην κατηγορία Β, μετά και τα χθεσινά κρούσματα. 

Μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί άμεσα, η κ. Κουρουπή επισήμανε ότι «τώρα υπάρχουν σημάνσεις και ανακοινώσεις, όπως επίσης μπήκαν και επιπλέον άτομα που ενημέρωναν τον κόσμο για να κρατάει αποστάσεις».

Για την σημερινή σύσκεψη, έγινε γνωστό ότι «θα δοθούν κάποιες εισηγήσεις για το πώς μπορεί να αλλάξει η διαδικασία, οι τρόπος που χωρίζονται σε κατηγορίες οι χώρες κοκ».

Παράλληλα, επισημάνθηκε πως «θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες από όλους για τις υπενθυμίσεις για αποστάσεις, μάσκες κοκ».

Ευθύνες 

Τέλος, η κ. Κουρούπη τόνισε ότι αν και υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και κανένας από τους εμπλεκόμενους φορείς δεν αποποιείται των ευθυνών του, τα πρωτόκολλα και η εφαρμογή των νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας αφορά την Αστυνομία.

«Είναι όμως ευθύνη όλων μας, του κάθε φορέα ξεχωριστά, να διαδραματίσει τον ρόλο που του έχει ανατεθεί», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top