ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η επίσκεψη Δένδια στην Κύπρο και η νέα σχολική χρονιά στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η επίσκεψη Δένδια στην Κύπρο και η νέα σχολική χρονιά στο επίκεντρο

Η επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στην Κύπρο για επαφές με την Κυβέρνηση, το πώς θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, υπό το φως των επιδημιολογικών δεδομένων, τα νέα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν για αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού και η φύλαξη εύφλεκτων ουσιών από βιομηχανίες είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν την Τρίτη (18/08) οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο τη θέμα με τίτλο «Επίσκεψη – έκπληξη Δένδια» πως ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας έρχεται σήμερα στο νησί για να έχει συνομιλίες με την κυπριακή Κυβέρνηση. Αλλού γράφει πως αβέβαιη είναι η επιστροφή στα σχολεία. Επίσης σημειώνει πως δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο καταφέρονται εναντίον της Τουρκίας που βγάζει τρίτο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο και στηρίζουν Ελλάδα και Κύπρο.
 
Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Οι μικροί κανονικά οι άλλοι με τη σειρά και με live streaming» πως για τα δημοτικά θεωρείται πιο εύκολη η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για αυτό ίσως θα υπάρχει φυσική παρουσία όλων των παιδιών. Αλλού αναφέρει πως σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διπλωματικές διεργασίες και οι διαμεσολαβήσεις για εκτόνωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και πως ο Έλληνας ΥΠΕΞ πραγματοποιεί σήμερα έκτακτη επίσκεψη στην Κύπρο. Επίσης γράφει για ρευστό τοπίο σε ότι αφορά τις εκποιήσεις.
 
«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Νέα μέτρα για την πανδημία» γράφει για μάσκες στα σχολεία, ωράριο μέχρι 1.00 πμ στους χώρους εστίασης, και γάμους και βαπτίσεις με 350 άτομα. Αλλού σημειώνει πως θέμα εργοστασίων θέτουν δήμαρχοι έπειτα από πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη βιομηχανική περιοχή Γερίου. Επίσης αναφέρεται σε αλλαγές στα μηχανάκια Τροχαίας για τα νέα πρόστιμα.
 
Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μετέωρη η λειτουργία των σχολείων» ότι λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα γίνει και πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία, δημοτικά και Μέσης Εκπαίδευσης. Αλλού γράφει πως χωρίς ελέγχους γίνεται η φύλαξη εύφλεκτων ουσιών σε βιομηχανίες. Επίσης γράφει για ανησυχίες για τη νέα επιδημιολογική εικόνα και πως εξετάζονται τοπικά lockdown και κλείσιμο των κέντρων αναψυχής στη 1 π.μ.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Η ΕΕ δεν κάνει αρκετά» γράφει πως θέση της Κύπρου είναι πως η πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας που ακολουθεί η ΕΕ δεν θα οδηγήσει πουθενά. Επίσης φιλοξενεί πρωτοσέλιδα φωτογραφία από καφετέρια στο Ζάγκρεμπ όπου ένας τεράστιος αρκούδος κρατά συντροφιά σε μια γυναίκα στο πλαίσιο της εφαρμογής των πρωτοκόλλων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Επίσης κάνει λόγο για στροφή 180 μοιρών από τη βρετανική κυβέρνηση σε σχέση με το σύστημα βαθμολόγησης σχολικών εξετάσεων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top