Τρένο στην Ιταλία ξεκίνησε χωρίς οδηγό - Εκτροχιάστηκε βορειανατολικά του Μιλάνου

Τρένο στην Ιταλία ξεκίνησε χωρίς οδηγό - Εκτροχιάστηκε βορειανατολικά του Μιλάνου

Επιβατική αμαξοστοιχία κάλυψε απόσταση επτά χιλιομέτρων, χωρίς τον μηχανοδηγό της, μέχρι που εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, ανέφεραν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 12.45 το μεσημέρι της Τετάρτης, στον σιδηροδρομικό σταθμό Καρνάτε Ουσμάτε, στη Μόντσα, βορειοανατολικά του Μιλάνου. 

Ο μηχανοδηγός είχε κατέβει από το τρένο για να κάνει διάλειμμα μαζί με τον ελεγκτή. Το τρένο έφυγε μόνο του και εκτροχιάστηκε λίγο αργότερα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και o ένας και μοναδικός επιβάτης του. Οι εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα αφού η τοπική σιδηροδρομική εταιρεία Trenord παραδέχτηκε ότι "για λόγους που ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί" το τρένο ξεκίνησε από τον σταθμό του Παντέρνο χωρίς οδηγό.

Το σύστημα ασφαλείας ήταν εκείνο που "οδήγησε" την αμαξοστοιχία προς ένα τμήμα σιδηροδρομικών γραμμών που δεν χρησιμοποιούνται, στον σταθμό του Καρνάτε Ουσμάτε. Στις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση φαίνεται ένα βαγόνι να έχει πέσει στο πλάι και ένα άλλο να έχει γείρει σε γωνία 45 μοιρών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ - Ερχιουρμάν: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση των δύο ηγετών - Τι συμφώνησαν

ΠτΔ - Ερχιουρμάν: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση των δύο ηγετών - Τι συμφώνησαν

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, 8 Μαΐου 2026, στη Λευκωσία η συνάντηση του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου  ηγέτη στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Khassim Diagne, στη νεκρή ζώνη του αεροδρομίου Λευκωσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE