ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Μέτρα κατά της πανδημίας, ενέργειες Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο και επιστροφή μαθητών στα πρωτοσέλιδα

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Μέτρα κατά της πανδημίας, ενέργειες Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο και επιστροφή μαθητών στα πρωτοσέλιδα

Οι διεργασίες για το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού ενόψει της αυριανής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου δεσπόζει στα κύρια θέματα των σημερινών εφημερίδων. Ο σημερινός κυπριακός Τύπος προβάλλει επίσης τις αναφορές του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι αναφορικά με τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την αβεβαιότητα που επικρατεί σε σχέση με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. 

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Και ναι και όχι για νέα μέτρα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού» γράφει ενόψει των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου ότι το δίλημμα είναι μεγάλο, καθώς τα κρούσματα δεν λένε να εκλείψουν. Σημειώνει ότι αν πάμε σε επιπρόσθετα μέτρα θα πληγούν σημαντικά ήδη πληγωμένοι τομείς της οικονομίας ενώ αν δεν πάμε σε μέτρα ίσως αυτό μετατραπεί σε μπούμερανγκ με αύξηση κρουσμάτων. Αλλού γράφει ότι αύριο ανακοινώνεται η «μεγάλη έκπληξη του Ερντογάν» και επικαλείται ήδη του Bloomberg περί ανακάλυψης φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. Αλλού γράφει ότι κατά την περίοδο του lockdown αντί να αυξηθεί μειώθηκε η βία στην οικογένεια.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Σκωτσέζικο ντους από κορωνοϊό» αναφέρεται στην χθεσινή εκτόξευση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στα 26 στην Κύπρο και σημειώνει ότι η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση τυχαίων δειγματοληψιών ανά 15μερο, ενώ εκτείνεται παγκυπρίως ο περιορισμός των 50 ατόμων στις συναθροίσεις. Δεν θα εφαρμοστεί για την ώρα η πρόταση του Υπουργού Υγείας για χρονικό περιορισμό στη λειτουργία των χώρων εστίασης και κέντρων αναψυχής, προσθέτει. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Ανδρέας Μαυρογιάννης δήλωσε πως η Κύπρος δεν πρέπει να γίνει υποσημείωση στο διάλογο για αποκλιμάκωση της έντασης. Επίσης γράφει για καθίζηση 88,2% στις τουριστικές αφίξεις.
 
Στεγάζοντας το κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο «Έδειξε μέτρα το Συμβούλιο», «ο Φιλελεύθερος» γράφει ότι προς την κατεύθυνση της λήψης μέτρων εναντίον της Τουρκίας δείχνουν οι χθεσινές τοποθετήσεις του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και σημειώνει τις αναφορές του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κατάλογο εισηγήσεων και ενεργειών αναμένεται να θέσει στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Αλλού γράφει ότι δυσοίωνη παραμένει η κατάσταση με τη συνέχιση της λειτουργίας των ξενοδοχείων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
 
Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αβέβαιη ακόμη η επιστροφή όλων των μαθητών» γράφει ότι σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία και δεν υπάρχουν αποφάσεις για το πώς θα λειτουργήσουν, με τον Υπουργό Παιδείας να δηλώνει ότι «δεν έχουμε πάρε πλήρως όλες τις οριστικές αποφάσεις…». Σε άλλο θέμα γράφει ότι το άνοιγμα του Βαρωσίου ξεκίνησε και γίνεται με εντατικούς ρυθμούς δηλώνει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Αλλού γράφει ότι σωρούς σκουπιδιών άφησαν πίσω τους οι χιλιάδες επισκεπτών με τον δήμαρχο της Πέγειας και τον κοινοτάρχη της Βορόκλινης να δηλώνουν πως όλοι πρέπει να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση ειδικά στις παραλίες.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δεν είναι αναγκαία περισσότερα μέτρα» γράφει ότι οι όποιες αποφάσεις για νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού θα ληφθούν στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο, εν μέσω ενδείξεων ότι η επιδημιολογική κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί και δεν απαιτεί πρόσθετους περιορισμούς, όπως μετέδωσε χθες το ΚΥΠΕ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην περιοδεία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυς Γιολίτη σε πυροσβεστικούς και αστυνομικούς σταθμούς σε ορεινές περιοχές, όπου άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως καμία απειλή δεν θα αποτρέψει τις τουρκικές δραστηριότητες στη Μεσόγειο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top