ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους το Σάββατο 22/08

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους το Σάββατο 22/08

Οι αποφάσεις του Υπουργικού για επιστροφή στα θρανία με φυσική παρουσία και μάσκες και τα άλλα μέτρα με ισχύ ως τον Ιανουάριο του 2021 είναι το βασικό θέμα σε όλα τα πρωτοσέλιδα του Τύπου το Σάββατο 22/08.

Αναφορά γίνεται επίσης στις εξαγγελίες Ερντογάν για το κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα, στην κατακραυγή για μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, στην απόφαση για τη νησίδα στη Λεμεσό, στα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο και διεθνώς και στις αποφάσεις για στήριξη των εργαζομένων.

 «Back to school με μάσκες» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Αλήθεια» που γράφει για σημαντική απόφαση για να εξασφαλιστεί η φυσική παρουσία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στην οποία όμως αντιδρούν οι γονείς μαθητών της δημοτικής. Αλλού αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξήγγειλε τον εντοπισμό 320 δις κυβικών μέτρων υδρογονανθράκων στη Μαύρη Θάλασσα και την ίδια ώρα συνεχίζει τις προκλήσεις με μετατροπή της ιστορικής μονής της Χώρας σε τζαμί. Σε άλλο ρεπορτάζ η «Α» αναφέρει ότι ανακοινώθηκαν άλλα εννέα μέτρα για τον κορωνοϊό ως τον Ιανουάριο.
 
Με τίτλο στο κύριό του  θέμα «Όλοι στις τάξεις, όλο με μάσκα, όλοι στην πρίζα» ο «Πολίτης» αναφέρει ότι λήφθηκαν οι αποφάσεις για τα σχολεία όμως είναι στοίχημα η υλοποίησή τους έγκαιρα. Αλλού γράφει ότι το κοίτασμα που ανακοίνωσε η Άγκυρα είναι σχεδόν 3 φορές μεγαλύτερο από το Αφροδίτη. Επίσης ο «Π» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι θα γίνει τελικά η νησίδα στη Νίκου Παττίχη στη Λεμεσό με τους καταστηματάρχες να συνεδριάζουν για μέτρα.
 
Κάτω από τον τίτλο «Άναψαν φωτιές οι μάσκες» στεγάζει το κύριό του θέμα «Ο Φιλελεύθερος» που αναφέρεται στις έντονες αντιδράσεις γονιών και εκπαιδευτικών για τη χρήση μάσκας στη δημοτική εκπαίδευση. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι από το 2021 θα είναι ακριβότερες οι κλήσεις προς Βρετανία καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου ισχύει η μεταβατική περίοδος μετά την έξοδο του ΗΒ από την ΕΕ. Σε άλλο θέμα ο «Φ» αναφέρεται στο σχέδιο ανάπτυξης της Λάρνακας με απομάκρυνση των διυλιστηρίων και δημιουργία πεζόδρομων και πάρκων.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «’Ωδινεν όρος και έτεκεν…μάσκες στα παιδιά!» αναφέρει πως επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές αλλά με μάσκες και με διαρρύθμιση για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία. Αλλού αναφέρει ότι μας στοιχίζουν ο κούκος αηδόνι τα τεστ για τον κορωνοϊό στα αεροδρόμια και ότι το Υπουργείο Μεταφορών δεν είναι σε θέση να δώσει το συνολικό κόστος. Επίσης η «Χ» αναφέρει ότι σε έξι μήνες οι απώλειες για τον τουρισμό είναι στα 900 εκ ευρώ.
 
Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το  κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «'Πρέπει να τα έχουμε'» και αναφέρεται στην επέκταση των μέτρων για τον κορωνοϊό ως τις 15 Ιανουαρίου 2021 και στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με μάσκες. Αλλού αναφέρεται στην εξαγγελία Ερντογάν για το κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα. “Η CM” προβάλλει επίσης τις αναφορές για το άνοιγμα των Βαρωσίων και τις κινήσεις της τ/κ πλευράς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top