ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Εφημερίδες: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 23/8

Εφημερίδες: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 23/8

Τα ελληνοτουρκικά υπό το φως και των ανακοινώσεων Ερντογάν για κοιτάσματα στη Μαύρη Θάλασσα και πώς αυτά επηρεάζουν το Κυπριακό και τις συνομιλίες είναι το βασικό θέμα σε όλα σχεδόν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Κυριακή 23/8.

Προβάλλονται επίσης θέματα που σχετίζονται με τις εξαγγελίες για άνοιγμα των Βαρωσίων, τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το  νέο σκηνικό με την επιστροφή στα σχολεία και τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό σε Κύπρο και διεθνώς.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Βουλευτικές εκλογές στη σκιά του κορωνοϊού» και γράφει πως για πρώτη φορά είναι εντελώς απρόβλεπτος ο δρόμος προς την κάλπη και τα κόμματα αναζητούν νέους τρόπους επικοινωνίας. Αλλού γράφει ότι είναι κρίσιμη η εβδομάδα για τα ελληνοτουρκικά με έντονη κινητικότητα και επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ στην Αθήνα. Η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ προβάλλει το θέμα της τηλεκπαίδευσης στην Κύπρο με τα προβλήματα λόγω καμερών και προσωπικών δεδομένων.
 
«Γερμανική φόρμουλα και φόβοι στη Λευκωσία» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρεται στην επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου και πώς θα εμπλέξει το Κυπριακό. Αλλού γράφει για το άνοιγμα της Αμμοχώστου και το γεγονός ότι πολλοί θα κληθούν να προσφύγουν στην "επιτροπή περιουσιών". Ο «Π» επίσης προβάλλει συνέντευξη του χρηματοοικονομικού επιτρόπου για το Εστία και την ανάγκη εξορθολογισμού της υλοποίησής του.
 
Με τίτλο «Τρία σενάρια για διάλογο» «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη κινήσεις στο παρασκήνιο για έναρξη συζητήσεων για εκτόνωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εξετάζονται διάφορα σενάρια. Αλλού γράφει ότι τα λιμνάζοντα νερά στον ποταμό Κλήμο προκαλούν οχληρία και παράλληλα η διαβίωση χελώνων σε αυτά δεν επιτρέπει άμεσες λύσεις. Ο «Φ» αναφέρει επίσης ότι είναι ενώπιον ύφεσης οι Βρετανοί τουρίστες το 2021.
 
«Τρία σενάρια για την αιγιαλίτιδα ζώνη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που προβάλλει συνέντευξη του καθηγητή στο Πάντειο, Αλέξη Ηρακλείδη, ο οποίος θεωρεί απομακρυσμένο το σενάριο να διαδραματίσει καίριο ρόλο η ΕΕ στην επίλυση των ζητημάτων της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας-Τουρκίας. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στη δημιουργία πάρκου που μοιάζει με το Hyde Park, στο κέντρο της Λάρνακας. Η «Χ» επίσης αναφέρεται στην έναρξη της πανεπιστημιακής χρονιάς και στην ετοιμότητα των πανεπιστημίων.
 
Η αγγλόγλωσση "Sunday Mail’’ με τίτλο στο κύριο της θέμα «To τεράστιο κοίτασμα της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα» φιλοξενεί τοποθετήσεις αναλυτών και ειδικών για τις ανακοινώσεις για το τουρκικό κοίτασμα και τις εκκλήσεις για επιφυλακτικότητα. Επίσης αναφέρεται στις απόψεις των πολιτών σε δημοσκόπηση για τον κορωνοϊό και στους θανάτους που καταγράφηκαν. Η εφημερίδα σε άλλο ρεπορτάζ γράφει για τις ανακοινώσεις για άνοιγμα των Βαρωσίων και τις παραμέτρους για τους ιδιοκτήτες περιουσιών.
 
Η εβδομαδιαία «Η Καθημερινή της Κυριακής» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Αναβαθμίζονται λιμάνια και βάση Πάφου» και γράφει πως  ο στόχος είναι να καλύπτουν τις ανάγκες της ΕΦ και ευρωπαϊκών χωρών στην παροχή υπηρεσιών διοικητικής μέριμνας. Αλλού γράφει για σχέδιο αντίδρασης από Λευκωσία και Αθήνα στις τουρκικές προκλήσεις. Επίσης  η «Κ» σε άλλο θέμα γράφει για το άνοιγμα των σχολείων, πώς θα λειτουργήσουν τα κυλικεία και τι θα γίνεται τα διαλείμματα.
 
Κάτω από τον τίτλο «Απαίτηση πολιτών για ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης» «Η Σημερινή» φιλοξενεί στο κύριό της θέμα δημοσκόπηση που καταγράφει ότι προτεραιότητα είναι η απόκτηση πυραυλικών συστημάτων. Αλλού γράφει πως έγινε πολύς ντόρος για τη μάσκα στα σχολεία και ότι ειδικοί συστήνουν τη χρήση της. Επίσης γράφει για αεροναυτική άσκηση στα ανοικτά της Κύπρου που θα διεξαχθεί στις 25-28 του μήνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top