Εφημερίδες: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 23/8

Εφημερίδες: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 23/8

Τα ελληνοτουρκικά υπό το φως και των ανακοινώσεων Ερντογάν για κοιτάσματα στη Μαύρη Θάλασσα και πώς αυτά επηρεάζουν το Κυπριακό και τις συνομιλίες είναι το βασικό θέμα σε όλα σχεδόν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Κυριακή 23/8.

Προβάλλονται επίσης θέματα που σχετίζονται με τις εξαγγελίες για άνοιγμα των Βαρωσίων, τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το  νέο σκηνικό με την επιστροφή στα σχολεία και τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό σε Κύπρο και διεθνώς.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Βουλευτικές εκλογές στη σκιά του κορωνοϊού» και γράφει πως για πρώτη φορά είναι εντελώς απρόβλεπτος ο δρόμος προς την κάλπη και τα κόμματα αναζητούν νέους τρόπους επικοινωνίας. Αλλού γράφει ότι είναι κρίσιμη η εβδομάδα για τα ελληνοτουρκικά με έντονη κινητικότητα και επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ στην Αθήνα. Η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ προβάλλει το θέμα της τηλεκπαίδευσης στην Κύπρο με τα προβλήματα λόγω καμερών και προσωπικών δεδομένων.
 
«Γερμανική φόρμουλα και φόβοι στη Λευκωσία» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρεται στην επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου και πώς θα εμπλέξει το Κυπριακό. Αλλού γράφει για το άνοιγμα της Αμμοχώστου και το γεγονός ότι πολλοί θα κληθούν να προσφύγουν στην "επιτροπή περιουσιών". Ο «Π» επίσης προβάλλει συνέντευξη του χρηματοοικονομικού επιτρόπου για το Εστία και την ανάγκη εξορθολογισμού της υλοποίησής του.
 
Με τίτλο «Τρία σενάρια για διάλογο» «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη κινήσεις στο παρασκήνιο για έναρξη συζητήσεων για εκτόνωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εξετάζονται διάφορα σενάρια. Αλλού γράφει ότι τα λιμνάζοντα νερά στον ποταμό Κλήμο προκαλούν οχληρία και παράλληλα η διαβίωση χελώνων σε αυτά δεν επιτρέπει άμεσες λύσεις. Ο «Φ» αναφέρει επίσης ότι είναι ενώπιον ύφεσης οι Βρετανοί τουρίστες το 2021.
 
«Τρία σενάρια για την αιγιαλίτιδα ζώνη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που προβάλλει συνέντευξη του καθηγητή στο Πάντειο, Αλέξη Ηρακλείδη, ο οποίος θεωρεί απομακρυσμένο το σενάριο να διαδραματίσει καίριο ρόλο η ΕΕ στην επίλυση των ζητημάτων της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας-Τουρκίας. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στη δημιουργία πάρκου που μοιάζει με το Hyde Park, στο κέντρο της Λάρνακας. Η «Χ» επίσης αναφέρεται στην έναρξη της πανεπιστημιακής χρονιάς και στην ετοιμότητα των πανεπιστημίων.
 
Η αγγλόγλωσση "Sunday Mail’’ με τίτλο στο κύριο της θέμα «To τεράστιο κοίτασμα της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα» φιλοξενεί τοποθετήσεις αναλυτών και ειδικών για τις ανακοινώσεις για το τουρκικό κοίτασμα και τις εκκλήσεις για επιφυλακτικότητα. Επίσης αναφέρεται στις απόψεις των πολιτών σε δημοσκόπηση για τον κορωνοϊό και στους θανάτους που καταγράφηκαν. Η εφημερίδα σε άλλο ρεπορτάζ γράφει για τις ανακοινώσεις για άνοιγμα των Βαρωσίων και τις παραμέτρους για τους ιδιοκτήτες περιουσιών.
 
Η εβδομαδιαία «Η Καθημερινή της Κυριακής» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Αναβαθμίζονται λιμάνια και βάση Πάφου» και γράφει πως  ο στόχος είναι να καλύπτουν τις ανάγκες της ΕΦ και ευρωπαϊκών χωρών στην παροχή υπηρεσιών διοικητικής μέριμνας. Αλλού γράφει για σχέδιο αντίδρασης από Λευκωσία και Αθήνα στις τουρκικές προκλήσεις. Επίσης  η «Κ» σε άλλο θέμα γράφει για το άνοιγμα των σχολείων, πώς θα λειτουργήσουν τα κυλικεία και τι θα γίνεται τα διαλείμματα.
 
Κάτω από τον τίτλο «Απαίτηση πολιτών για ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης» «Η Σημερινή» φιλοξενεί στο κύριό της θέμα δημοσκόπηση που καταγράφει ότι προτεραιότητα είναι η απόκτηση πυραυλικών συστημάτων. Αλλού γράφει πως έγινε πολύς ντόρος για τη μάσκα στα σχολεία και ότι ειδικοί συστήνουν τη χρήση της. Επίσης γράφει για αεροναυτική άσκηση στα ανοικτά της Κύπρου που θα διεξαχθεί στις 25-28 του μήνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE