ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καταγγελίες Φαίδωνος: Κλοπή ρεύματος και νερού από τα υποστατικά που διέμεναν αλλοδαποί - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Καταγγελίες Φαίδωνος: Κλοπή ρεύματος και νερού από τα υποστατικά που διέμεναν αλλοδαποί - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των τοπικών Αρχών στην Πάφο, αλλά και της Αστυνομίας, σχετικά με τις καταγγελίες του Δημάρχου, Φαίδωνα Φαίδωνος, για κυκλώματα εκμετάλλευσης αλλοδαπών.

Μετά την επίσκεψη σε παράνομα καταστήματα που μετατράπηκαν σε διαμερίσματα στα οποία διέμεναν αλλοδαποί εργάτες, ο κ. Φαίδωνος  έκανε λόγο για κυκλώματα που εκμεταλλεύονται αλλοδαπούς όχι μόνο για την στέγαση τους αλλά και σε άλλα ζητήματα όπως η «φοίτηση» τους σε πανεπιστήμια ή  η υποβολή αιτήσεων για παραμονή τους στο νησί υπό το στάτους του αιτητή  πολιτικού ασύλου. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι αρκετοί από τους αλλοδαπούς δεν ενδιαφέρονται καν για πολιτικό άσυλο, ωστόσο κάποιοι τους προσεγγίζουν με σκοπό να τους πείσουν να υποβάλουν αίτηση.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Πάφου, Μιχάλης Ιωάννου, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι στις αρμοδιότητες των τοπικών αρχών και της Πολεοδομίας. Την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι στα εν λόγω καταστήματα όπου διέμεναν αλλοδαποί εργάτες, διαπιστώθηκε κλοπή ρεύματος και νερού από γειτονικά κτήρια.

Όπως μας είπε ο κ. Ιωάννου, δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ποιος ευθύνεται για τις εν λόγω κλοπές. Ταυτόχρονα, ο ιδιοκτήτης των υποστατικών αναμένεται να ανακριθεί έτσι ώστε να διαφανεί αν γνώριζε για τις παρανομίες στα συγκεκριμένα υποστατικά.

Πέραν τούτου, ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι πιθανόν να προκύπτουν και θέματα καθαριότητας στα εν λόγω υποστατικά, κάτι που θα εξετάσει το Υγειονομείο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το περιστατικό έχει εμπλακεί και η Υπηρεσία Αλλοδαπών, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν εντοπίστηκε πρόσωπο που να διέμενε παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

'Η Αστυνομία είναι στην διάθεση των αρμόδιων Αρχών έτσι ώστε να βοηθήσει στην πάταξη αυτού του απαράδεκτου φαινομένου', πρόσθεσε ο κ. Ιωάννου.

Άντρος Ιωάννου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top