LIKE ONLINE

Η ώρα που τα Ελληνικά F-16 προσγειώθηκαν στον αεροδιάδρομο της βάσης στην Πάφο - Το παρασκήνιο πίσω από την έλευσή τους - VIDEO

Η ώρα που τα Ελληνικά F-16 προσγειώθηκαν στον αεροδιάδρομο της βάσης στην Πάφο - Το παρασκήνιο πίσω από την έλευσή τους - VIDEO

Το βίντεο του Στρατηγού Ηλία Λεοντάρη, πρώην Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, απεικονίζει τα ελληνικά F-16 στον αεροδιάδρομο της Αεροπορικής Βάση Ανδρέας Παπανδέου στην Πάφο.

Όπως μπορείτε να δείτε και από το βίντεο στο twitter, φαίνονται τα δύο από τα τρία μαχητικά που έφθασαν στην Κύπρο χθες Τρίτη (25/08), για να συμμετέχουν στην κοινή Τριήμερη αεροναυτική άσκηση δυτικά της Κύπρου με τη συμμετοχή μαχητικών σκαφών της Κύπρου, της Ελλάδας, της Γαλλίας, καθώς και της Ιταλίας, η οποία ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη (26/08) και τελειώνει την Παρασκευή (28/08).

Δείτε το βίντεο παντώντας στον σύνδεσμο: 

..ήρθε η ώρα....εύχομαι να μην ήταν η ανάγκη. Ελληνικά F-16 ( μετά τα RAFALE), στην ΑΒΑΠ. Το όραμα, το όνειρο, η υπομονή, η επιμονή και η προσήλωση στο σκοπό ....θα φέρουν και τα «χαμόγελα». Αγαπητοί συνάδελφοι της ΕΦ.....απολαύστε το.... δε μπορεί θα έρθουν και καλύτερες μέρες.. pic.twitter.com/FeDwQXWVPc

— Gen Ilias A Leontaris /// Ηλίας Α Λεοντάρης (@ileontaris) August 25, 2020

Επιπρόσθετα, η ιστοσελίδα hellasjournal αποκαλύπτει με σχετικό ρεπορτάζ το παρασκήνιο πίσω από την έλευση των Ελληνικώ μαχητικών. 

Οπως γράφει το ρεπορτάζ, "μέσα σε δέκα μήνες οι Έλληνες ιπτάμενοι κάνουν δυο στα δυο και φανερώνουν τις ικανότητες σχεδίασης και υλοποίησης ενός διαχρονικού σχεδίου υποστήριξης της νήσου".

Επικαλούμενοι ασφαλείς πηγές, ενημερώνουν ότι "τα πιο κοντινά στα παράλια τουρκικά αεροδρόμια «φόρτωναν» με οπλισμένα μαχητικά, σε readiness. Στα ραντάρ καταλάβαιναν οι Επιτελείς ότι υπήρχε επιφυλακή ενώ για να έχουν οι Τούρκοι τα νώτα τους καλυμμένα, από αέρος σάρωναν με ιπτάμενο ραντάρ Ε-7 το νοτιοανατολικό τμήμα του Αιγαίου και τη Μεσόγειο.

Αυτό ωστόσο δεν φάνηκε αρκετό για να κρατήσει μακριά από την αποστολή τους τα γεράκια του «Ολύμπου», όπου ενώ τα F-16 Block 52 M δεν είναι stealth μαχητικά, οι Έλληνες αεροπόροι τα έκαναν!

Τα γεράκια «βραχυκύκλωσαν» με τις κινήσεις τους τα επίγεια τουρκικά ραντάρ αλλά κυρίως το ιπτάμενο μάτι της Άγκυρας, το Ε-7 το οποίο δεν θεωρείται, αλλά έχει εξαιρετικές δυνατότητες ώστε να σαρώνει σε μεγάλη ακτίνα οτιδήποτε πλέει στην θάλασσα ή πετά στον αέρα.

Επιτελείς εξηγούσαν όμως ότι ακόμη και τα ιπτάμενα ραντάρ έχουν κι αυτά συγκεκριμένες δυνατότητες και εμβέλεια, την οποία οι αεροπόροι γνωρίζουν πολύ καλά ώστε ν’ αποφύγουν τις «κακοτοπιές».

Με πληροφορίες από hellasjournal.com

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top