ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι εξηγήσεις Νουρή για τα δημοσιεύματα του Al Jazeera στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι εξηγήσεις Νουρή για τα δημοσιεύματα του Al Jazeera στο επίκεντρο

Η απάντηση την Τετάρτη (26/08) από τον Υπουργό Εσωτερικών και την Κυβέρνηση στα όσα το δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων στην Κύπρο και το λάθος στην καταμέτρηση των κρουσμάτων της Δευτέρας, μετά από επανεξέταση των ατόμων που απέδειξε ότι δεν ήταν τελικά και οι 30 θετικοί στον κορωνοϊό, είναι τα κύρια θέματα στον Τύπο την Πέμπτη (27/08).

H «Αλήθεια» με τίτλο «’Κωδικός ΑΚΕΛ’ για να αναρριχηθεί στην εξουσία» γράφει ότι η προσπάθεια του ΑΚΕΛ για απομάκρυνση του Νίκου Αναστασιάδη ξεκίνησε την επομένη των προεδρικών εκλογών του 2018 ενώ αναφέρεται στην χθεσινή δήλωση – απάντηση στο ΑΚΕΛ του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ιστορική απόφαση για επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο και γράφει ότι η Ελλάδα μεγαλώνει και ο Ερντογάν την απειλεί με πόλεμο και καταστροφή. Αλλού αναφέρεται στην δήλωση του ΥΠΕΣ, Νίκου Νουρή ότι ήταν προμελετημένη προπαγάνδα του Al Jazeera η δημοσιοποίηση εγγράφων που αφορούν τις πολιτογραφήσεις στην Κύπρο.
 
Ο «Πολίτης» με τίτλο «Επίθεση σε Al Jazeera και ΑΚΕΛ!» γράφει για αντίλογο της Κυβέρνησης που αφορούσε την εσωτερική κοινή γνώμη για την αποκάλυψη των εγγράφων και σημειώνει ότι μέτωπο με το ΑΚΕΛ άνοιξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος. Αλλού γράφει ότι άδικα κράξαμε τους Μυκονιάτες μετά που τα κρούσματα της περασμένης δευτέρας επανεξετάστηκαν και ο αριθμός άλλαξε. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο υποβιβασμός της Αυστρίας και της Ελβετίας κάνει δυσκολότερα τα πράγματα στον τουρισμό και γράφει για νέα λουκέτα προσεχώς σε Αγία Νάπα και Πρωταρά.
 
Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Παρέμβαση Κομισιόν μέσω Φ» γράφει ότι Εκπρόσωπος της Κομισιόν σε δήλωση στην εφημερίδα ζήτησε τάχιστη και ενδελεχή εξέταση των διαβατηρίων που δόθηκαν σε ξένους επενδυτές και παραθέτει τις χθεσινές δηλώσεις του ΥΠΕΣ για τι αποκαλύψεις του Al Jazeera. Αλλού γράφει ότι σε εξέλιξη είναι η τετραμερής άσκησης Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Γαλλίας με το όνομα «Ευνομία». Σε άλλο θέμα γράφει ότι θα μπουν φωτοβολταϊκά σε 405 σχολεία μέσω της ΑΗΚ.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο «Κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης!» γράφει ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στην αντιπολίτευση για την διεθνή διαπόμπευση της Κύπρου και για πιθανό κίνδυνο διακοπής του Επενδυτικού Προγράμματος. Σε άλλο θέμα γράφει για εικονικό γάμο πίσω από τον φόνο του Αντρέι Πόπα. Αλλού γράφει για mea culpa του Υπουργείου Υγείας για σε σχέση με τις ανακοινώσεις της Δευτέρας για λάθος κρούσματα.
 
Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Μπέρδεμα με λάθος θετικά τεστ» αναφέρεται στην αναθεώρηση των κρουσμάτων της Δευτέρας μετά την επανεξέταση των ατόμων που είχαν από λάθος καταγραφεί ως θετικά στον ιό. Σε άλλο θέμα γράφει για παιχνίδια πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο και αναφέρεται στην κοινή τετραμερή άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας, Γαλλίας. Αλλού γράφει ότι διάφορες αναλύσεις δείχνουν πως η Κύπρος πρέπει να βελτιώσει την επωνυμία της (brand) και τη φήμη της.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top