ΚΥΠΡΟΣ: Στο Αρχηγείο η Γιολίτη για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό - Εξετάζονται ποινές και μέτρα αποτροπής

ΚΥΠΡΟΣ: Στο Αρχηγείο η Γιολίτη για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό  - Εξετάζονται ποινές και μέτρα αποτροπής

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας (31/08), στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, με αφορμή την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (29/08), έξω από το Προεδρικό μέγαρο.

Η συνάντηση θα γίνει στην παρουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης, Έμιλυς Γιολίτη και θα τεθούν τουλάχιστον δύο ζητήματα που αφορούν την Αστυνομία. Το πρώτο έχει να κάνει με την απόφαση της Δύναμης να μην παρέμβει στην εκδήλωση παρά το γεγονός ότι υπήρξε ξεκάθαρη παραβίαση των διαταγμάτων.

Πέραν τούτου, θα μελετηθούν τρόποι έτσι ώστε να αποτραπούν παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον.

Εξάλλου, με ανάτηρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα, η κ. Γιολίτη σημείωσε ότι:

«σκοπός της σύσκεψης αύριο η διασαφήνιση πρακτικής εφαρμογής διατάγματος απαγόρευσης διαδηλώσεων ώστε οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των συνταγματικών ελευθεριών να έχουν ελευθερία λόγου αλλά να μην την καταχρώνται εις βάρος υπολοίπων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Αστυνομίας Κύπρου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το νέο δίδυμο της Δεξιάς; Οι γέφυρες Χριστοδουλίδη-Αννίτας και το βλέμμα στο 2028

Το νέο δίδυμο της Δεξιάς; Οι γέφυρες Χριστοδουλίδη-Αννίτας και το βλέμμα στο 2028

Μπορεί στο 16ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα να μην βρέθηκαν ποτέ μαζί στο ίδιο βήμα, όμως όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τις πολιτικές κινήσεις σε Λευκωσία και Πινδάρου, δύσκολα αγνοούν το πολιτικό υπονοούμενο πίσω από τις τοποθετήσεις του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη και της προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου.