ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ: Η Τουρκία είναι ικανή να αποτρέψει τη Γαλλία στην Μεσόγειο

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ: Η Τουρκία είναι ικανή να αποτρέψει τη Γαλλία στην Μεσόγειο

Η Τουρκία είναι ικανή να αποτρέψει όσους επιχειρούν με αποστολή ‘αρμάδας’ να παραβιάσουν τα δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντώντας σε ερώτηση για την δήλωση για εφαρμογή κόκκινων γραμμών του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι όσοι πιστεύουν ότι έθεσαν κόκκινες γραμμές ενάντια στην δίκαιη υπόθεση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, θα αντιμετωπίσουν μόνο την αποφασιστική στάση της χώρας μας.

“Εάν υπάρχει μια κόκκινη γραμμή στην περιοχή, αυτή είναι τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τ/Κ που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Είναι καιρός για όσους βλέπουν τον εαυτό τους μέσα από τον γιγαντιαίο καθρέφτη να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Η ιμπεριαλιστική περίοδος που σχεδίαζαν χάρτες τραβώντας γραμμές έμειναν στο παρελθόν".

Η Τουρκία, συνεχίζει, "είναι ικανή να αποτρέπει όσους επιχειρούν στέλλοντας ‘αρμάδα’ να παραβιάσουν τα δικαιώματα και συμφέροντά της”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι “με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι οι συγκρούσεις στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιλυθούν με προκλήσεις παραγόντων που είναι εκτός περιοχής αλλά με διάλογο και συνεργασία μεταξύ των παράκτιων χωρών στη βάση του δικαίου”.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάει Καναδά για προσέλκυση επενδύσεων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Αναλυτικά το πρόγραμμα επαφών

Πάει Καναδά για προσέλκυση επενδύσεων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Αναλυτικά το πρόγραμμα επαφών

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αξιόπιστου και ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το πρωί για το Τορόντο του Καναδά.

BEST OF TOTHEMAONLINE