Ζήτημα φαίνεται να προκύπτει εδώ και περίπου ένα εξάμηνο με την κάθοδο υπηκόων τρίτων χωρών στην Κύπρο με σκοπό την εργασία."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Άδειες εισόδου και βίζες κατ’εξαίρεση; Έντονες αντιδράσεις γεωργοκτηνοτρόφων και ατόμων με αναπηρίες/χρόνιες παθήσεις

31.08.2020
09:42
Παραπολιτικά

Ζήτημα φαίνεται να προκύπτει εδώ και περίπου ένα εξάμηνο με την κάθοδο υπηκόων τρίτων χωρών στην Κύπρο με σκοπό την εργασία.

Παράπονα που φτάνουν στο ThemaOnline κάνουν λόγο για παγιοποίηση των διαδικασιών που αφορούν την έκδοση άδειας εισόδου από την 15η Μαρτίου ενώ γεωργοί και κτηνοτρόφοι περιμένουν εν αγωνιωδώς εργατικά χέρια και άτομα με αναπηρίες, χρόνιες παθήσεις και ηλικιωμένοι ψάχνουν για βοήθεια.
 
Η διαδικασία φαίνεται να έχει σταματήσει λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως αναφέρεται όμως την ίδια ώρα εκδίδονται άδειες κατ’εξαίρεση που αφορούν ποδοσφαιριστές ή οικιακές βοηθούς επιχειρηματιών. Παρά τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα το ζήτημα δεν φαίνεται να έχει επιλυθεί ενώ πραγματικά αποτελεί ερωτηματικό το κριτήριο με το οποίο επιλέγονται όσοι κατ’εξαίρεση λαμβάνουν άδεια το ίδιο διάστημα που άλλοι περιμένουν υπομονετικά πάνω από 5 μήνες.
 
Αξίζει ν’αναφέρουμε ότι προς διασταύρωση των παραπόνων και εξακρίβωση της διαδικασίας επιχειρήσαμε πάρα πολλές φορές να επικοινωνήσουμε με αρμόδιο του Τμήματος Μετανάστευσης κάτι που μέχρι στιγμής κατέστη αδύνατον.