ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επεισοδιακή καταδίωξη Τουρκοκύπριου - Δραπέτευσε από το Δικαστήριο Λεμεσού πηδώντας από το παράθυρο

Επεισοδιακή καταδίωξη Τουρκοκύπριου  - Δραπέτευσε από το Δικαστήριο Λεμεσού πηδώντας από το παράθυρο

Ο Τουρκοκύπριος διέφυγε από τα χέρια των δυο αστυνομικών που τον φρουρούσαν και πήδηξε από παράθυρο του δικαστικού μεγάρου Λεμεσού - Συνελήφθηκε 15 λεπτά αργότερα

Επεισοδιακή ήταν η διαδικασία, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, παραπομπής 36χρονου Τούρκου σε δίκη για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, ο οποίος απέδρασε αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθηκε μετά από 15 λεπτά.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, ο 36χρονος Τούρκος φέρεται να διέπραττε εδώ και χρόνια διαρρήξεις και κλοπές και να χρησιμοποιούσε τα κατεχόμενα για τη διαφυγή του.

Τελικά εντοπίστηκε στις 15 Απριλίου σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας και συνελήφθηκε, ενώ από εξετάσεις γενετικού υλικού συνδέθηκε με 19 διαρρήξεις που σημειώθηκαν στη Λεμεσό, από το 2007 μέχρι σήμερα.

Το 8ήμερο διάταγμα κράτησης του 36χρονου έληγε σήμερα και με οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας καταχωρήθηκαν οι υποθέσεις εναντίον του στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, όπου οδηγήθηκε το μεσημέρι και διατάχθηκε η κράτηση του μέχρι την έναρξη της δίκης στις 5 Μαϊου.

Κατά την έξοδό του από την αίθουσα του Δικαστηρίου, ο 36χρονος έσπρωξε τους αστυνομικούς που τον φρουρούσαν και πήδηξε από ύψος 5,5 μέτρων, από το ανοικτό παράθυρο του πρώτου ορόφου των δικαστηρίων.

Ο Τούρκος υπόδικος προσγειώθηκε στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου και τράπηκε σε φυγή, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Σωτηριάδης, αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης της ΑΔΕ Λεμεσού για αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη απέκλεισε την περιοχή και άρχισαν έρευνες, οι οποίες καρποφόρησαν σύντομα, αφού ο δραπέτης συνελήφθηκε 15 λεπτά αργότερα στην οδό Παρθενώνος.

Πέραν των κατηγοριών που έχει να αντιμετωπίσει για τις υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, ο 36χρονος αντιμετωπίζει τώρα και κατηγορίες για απόδραση από νόμιμη κράτηση και επίθεση κατά αστυνομικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top