ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ: 'Μάχη' Κούσιου με Άντρο, μιλώντας για εκβιασμούς και Χριστόφια - 'Μας ανέμιζε χαρτιά και μας απειλούσε'

ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ: 'Μάχη' Κούσιου με Άντρο, μιλώντας για εκβιασμούς και Χριστόφια - 'Μας ανέμιζε χαρτιά και μας απειλούσε'

Ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ καταγγέλλει απειλές και εκβιασμούς που δέχθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να «σταματήσουν να μιλούν», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος κάνει λόγο για «άπλετο φως» μετά και τον διορισμό της διερευνητικής επιτροπής.

Με μια ιδιαίτερα έντονη αντιπαράθεση ήρθαν αντιμέτωποι οι ακροατές, μεταξύ του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου Κυριάκου Κούσιου και του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, το πρωί της Παρασκευής (04/09).

Δεχθήκαμε απειλές και εκβιασμούς από τον Πρόεδρο

Πρώτος στην μάχη μπήκε ο Άντρος Κυπριανού, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα όλο τον φάκελο που έχει δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς και να μην «φροντίζει να διαρρέουν στην δημοσιότητα μόνο όσα θέλει».

Ακολούθως, είπε ευθαρσώς πώς «είναι απαράδεκτο να μετέρχεται ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τέτοιους μεθόδους, θεωρώντας ότι μπορεί να απειλεί», "ανεμίζοντας μας χαρτιά", τονίζοντας πώς το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να σιωπήσει.

Επίσης, επισήμανε ότι «τα πιο τρανταχτά ονόματα ήταν πελάτες του γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη όταν ο ίδιος ήταν επικεφαλής του γραφείου», ενώ απάντησε και στις κατηγορίες που θέλουν και το ΑΚΕΛ να προέβη σε παρόμοιες, παράνομες πολιτογραφήσεις χωρίς έλεγχο, εξηγώντας ότι «τα άτομα που πήραν πολιτογράφηση την περίοδο της διακυβέρνησης Χριστόφια, μετά από αρκετά χρόνια ενεπλάκησαν σε κατηγορίες», σε αντίθεση με αυτούς επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη που είχαν εκκρεμούσες κατηγορίες.

Τέλος, είπε ότι είναι αισχρό να αναφέρονται σε έναν νεκρό άνθρωπο (σ.σ. εννοώντας τον Δημήτρη Χριστόφια) ο οποίος δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Να μείνει η διερευνητική ανεπηρέαστη για να ρίξει φως

Απαντήσεις για όλα κλήθηκε να δώσει ο Κυριάκος Κούσιος εκ μέρους της κυβέρνησης, λέγοντας ότι οι φάκελοι δόθηκαν για ενημερωτικούς σκοπούς, ενώ κάλεσε κόσμο και ΑΚΕΛ να περιμένουν τον διορισμό της διερευνητικής επιτροπής από τον Γενικό Εισαγγελέα, αφήνοντάς την ανεπηρέαστη.

Τονίζοντας πώς θα «χυθεί άπλετο φως», εξήγησε ότι όλο αυτό γίνεται στην προσπάθεια κάποιων να πλήξουν την Κύπρο, κάνοντας έκκληση να «μην πυροβολούμε τα συμφέροντα της Κύπρου».
Διερωτήθηκε μάλιστα, εάν το ΑΚΕΛ θέλει να σταματήσει το πολύτιμο για την οικονομια Επενδυτικό Πρόγραμμα της Κύπρου.

Πρόσθεσε δε, ότι «γίνεται αχρείαστη συζήτηση, παραπάνω από όσο πρέπει», επαναλαμβάνοντας ότι όντως «υπήρξαν αδυναμίες από την πρώτη στιγμή που συνεχώς τροποποιούνταν».

Τέλος, ο κ. Κούσιος δήλωσε πώς η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε καμία διαρροή εγγράφων σε δημοσιογράφους, ενώ ο Άντρος Κυπριανού κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει για όλα τα στελέχη της που είχαν εμπλοκή μέσω των δικηγορικών τους γραφείων σε πολιτογραφήσεις ξένων επενδυτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top