ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η επίσκεψη Λαβρόφ στη Λευκωσία στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η επίσκεψη Λαβρόφ στη Λευκωσία στο επίκεντρο

Η επίσκεψη Λαβρόφ στη Λευκωσία και οι συνομιλίες στο Προεδρικό και το ΥΠΕΞ είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τετάρτη (09/09).

Προβάλλονται επίσης οι συνεχιζόμενες αντεγκλήσεις για τις πολιτογραφήσεις, οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θέματα ΠΕΠ, οι δηλώσεις του Υφυπουργού Τουρισμού στη Βουλή για τις αφίξεις και οι ροές μεταναστών προς Κύπρο.
 
«Όχι στις εγγυήσεις της Τουρκίας» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Αλήθεια» που γράφει πως ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε πως δεν υφίσταται η ανάγκη για τροποποίηση της εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και ότι η χώρα του δεσμεύεται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο. Αλλού γράφει ότι ο Ελεγκτής ρίχνει το γάντι στην Κυβέρνηση αλλά δεν πάει Ανώτατο για τις πολιτογραφήσεις. Σε άλλο θέμα η «Α» αναφέρει ότι διώξαμε και άλλους μετανάστες πίσω στο Λίβανο.
 
Ο «Πολίτης» με τίτλο «Τι μας ζήτησε και τι πήρε ο Σ. Λαβρόφ» σημειώνει στο κύριό του θέμα πως οι αναφορές του Ρώσου ΥΠΕΞ στο Κυπριακό κρίνονται σημαντικές, ωστόσο αποτελούν πάγιες θέσεις της Μόσχας και ότι επικεντρώθηκε στη διασφάλιση των οικονομικών σχέσεων. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στη Λεμεσό δύο παιδάκια έφυγαν χωρίς να τα πάρει κανείς χαμπάρι. Αλλού γράφει πως ο Υπουργός Υγείας ζήτησε εξηγήσεις για τις τρύπες στο ΓεΣΥ.
 
Κάτω από τον τίτλο «Πίεση χωρίς επιπτώσεις» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» αναφέροντας πως η επίσκεψη Λαβρόφ επιβεβαίωσε τη διατήρηση του επιπέδου σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας και ότι η Μόσχα είναι ενοχλημένη με τις ΗΠΑ αλλά δεν εγείρει θέμα στη Λευκωσία. Αλλού αναφέρει πως διεξάγεται μάχη κοινοτήτων και οργανισμών για το κόστος διαφόρων έργων σε δρόμους. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει τις δηλώσεις Σάββα Περδίου ότι ίσως πάρει 2-3 χρόνια για να συνέλθει ο τουρισμός.
 
«Ανησυχίες Λαβρόφ για τις παρεμβάσεις ΗΠΑ» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» αναφέροντας ότι ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε ότι η χώρα του παρακολουθεί την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και είναι έτοιμη για συνδρομή. Αλλού αναφέρεται στις επισημάνσεις της Υπάτης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες για παραβίαση διεθνών συμβάσεων με την επιστροφή μεταναστών στο Λίβανο. Επίσης η «Χ» αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπ. Παιδείας για την σχολική χρονιά και τα προβλήματα.
 
«Οι ενέργειες των ΗΠΑ  συντείνουν στην διένεξη στην περιοχή» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στις δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ κατά τις συνομιλίες του με τον ΠτΔ αλλά και τον ομόλογό του για την ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και τις οικονομικές σχέσεις. Αλλού προβάλλονται δηλώσεις του Υφυπουργού Τουρισμού για την κατάσταση με τις αφίξεις. Επίσης η εφημερίδα αναφορά κάνει στην δήλωση για δωρεάν μάσκες στους μαθητές Μέσης.
 
Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πρώτα πέναλτι για τα ακίνητα τραπεζών» και γράφει ότι όταν αυτά μένουν απούλητα πέραν του χρονικού διαστήματος τότε συμπεριφέρονται ως ΜΕΔ. Αλλού αναφορά γίνεται στην έναρξη εκποιήσεων από τον Οκτώβριο χωρίς νέα αναστολή. Η εφημερίδα προβάλλει επίσης τον αγώνα δρόμου για άνοιγμα των σχολείων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top