ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Οικογένεια ζει εδώ και 6 χρόνια χωρίς ρεύμα- «Ο γιος μου διαβάζει με το φανάρι. Τι να κάνουμε, μάθαμε στα λίγα»

ΛΕΜΕΣΟΣ: Οικογένεια ζει εδώ και 6 χρόνια χωρίς ρεύμα- «Ο γιος μου διαβάζει με το φανάρι. Τι να κάνουμε, μάθαμε στα λίγα»

Σε πολύ δύσκολες συνθήκες μεγαλώνει τον 17χρονο γιο του, 59χρονος άντρας στη Λεμεσό, ο οποίος διαμένει σε σπίτι στην περιοχή Αγ. Νικολάου. Εδώ και 6 χρόνια ζουν κυριολεκτικά στο σκοτάδι, προσπαθώντας να επιβιώσουν με τη βοήθεια φίλων και γειτόνων.

Του Στέλιου Στυλιανού

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικογένεια ήρθε στο προσκήνια μέσα από σχετικό βίντεο που δημοσίευσε το Κίνημα «ΕνΕργώ» και η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον Κύριο Γ. ώστε να διερευνήσει το ζήτημα.

Σύμφωνα με τον 59χρονο, εδώ και 6 χρόνια ζουν στο σκοτάδι μαζί με τον 17χρονο γιο του, μαθητή στην Γ’ τεχνική σχολή Λεμεσού (Ξενοδοχειακή), ο οποίος διαβάζει τα μαθήματα του με τη βοήθεια ενός φαναριού.

Όπως μας ανέφερε ο 59χρονος, ο οποίος είναι συνταξιούχος και λαμβάνει σύνταξη 800 ευρώ ενώ πληρώνει και διατροφή για την 11χρονη κόρη του, ο λογαριασμός της ΑΗΚ που εκκρεμεί ανέρχεται λίγο πιο κάτω από τα 1000 ευρώ. Πρόσθεσε πως κάποια ζητήματα γραφειοκρατίας (λόγω του ότι το σπίτι νοίκιαζε ο αποβιώσαντας πατέρας του), είναι εμπόδιο ώστε να καταφέρει να εξοφλήσει το ρεύμα.

«Ζούμε με ένα ψυγείο του γκαζιού, ενώ παλαιότερα είχα προμηθευτεί και γεννήτρια, ωστόσο ήθελα 10 ευρώ πετρέλαιο κάθε δυο μέρες και αυτό ήταν αδύνατο να συνεχιστεί» δηλώνει στο ThemaOnline ο κύριος Γ. Πρόσθεσε πως ακόμα και για τη φόρτιση των δύο κινητών τηλεφώνων (πατέρα και γιου) δέχεται βοήθεια από τους γείτονες, ενώ τώρα με τη περίοδο του καύσωνα  η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη.

«Μάθαμε να ζούμε με τα λίγα» τα λόγια του κύριου Γιάννη που παρά τις δύσκολες συνθήκες δεν ζητά κάτι άλλο παρά να επανέλθει η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Σημείωσε ωστόσο πως του ζητούν ενοικιαστήριο έγγραφο και από το Δήμο Λεμεσού θέλουν αύξηση του ενοικίου, κάτι που ο ίδιος δυσκολεύεται να καταβάλει.

Επικοινωνήσαμε και με τον εκπρόσωπο του Κινήματος ΕνΕργώ Λευτέρη Γεωργίου, ο οποίος μας ανέφερε πως επικοινώνησε μαζί του αρμόδιος του Υπ. Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διαβεβαιώνοντάς τον πως άμεσα θα κάνουν ενέργειες ώστε να επανέλθει η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και ο 17χρονος να μπορεί να διαβάζει για το σχολείο με το φως ανοικτό

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top