ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής

Δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής

Σε δηλώσεις για την Ανατολική Μεσόγειο προέβηκαν ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ με αφορμή την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.


Συγκεκριμένα, από την Σμύρνη την οποία επισκέφθηκε με αφορμή την επέτειο ο Μουσταφά Σεντόπ ανέφερε ότι «δεν εποφθαλμιούμε το έδαφος κανενός, ούτε μια σταγόνα νερό από κανενός. Αλλά δεν επιτρέπουμε και σε κανέναν να εποφθαλμιά είτε το έδαφός μας είτε μια σταγόνα νερού της Γαλάζιας πατρίδας μας. Τους βγάζουμε τα μάτια. Η Τουρκία έχει τη δύναμη να το κάνει».

Εξάλλου, σε μήνυμά του για την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής από τον λογαριασμό του στο τουίτερ, ο κ. Τσελίκ ανέφερε ότι «όσοι έχουν βάλει στο μάτι τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην ανατολική Μεσόγειο ή κάνουν προκλήσεις από το Καστελόριζο σήμερα ας δουν την βούλησή και την αποφασιστικότητά μας στη Σμύρνη», προσθέτοντας ότι «η Τουρκία ως ένα μεγάλο κράτος είναι εγγύηση για τους φίλους της και για εκείνους που θέλουν ειρήνη». 

Ο Ομέρ Τσελίκ πρόσθεσε επίσης ότι «οι συνθήκες και οι δυνατότητες αλλάζουν αλλά το πνεύμα της 9ης Σεπτεμβρίου δεν αλλάζει». «Για εκείνους που θέλουν λύση στο τραπέζι είμαστε στο τραπέζι. Για εκείνους που επιδιώκουν το πεδίο της δράσης είμαστε στο πεδίο της δράσης. Σήμερα στέλνουμε το αποφασιστικό μήνυμά μας από τη Σμύρνη», ανέφερε στην ανάρτησή του. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top