ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην αντεπίθεση ο ΠΙΣ: 'Ας μας δώσουν αυτούς που κάνουν καταχρήσεις... - Για οικονομικούς λόγους ο ντόρος γύρω από το ΓεΣΥ΄

Στην αντεπίθεση ο ΠΙΣ: 'Ας μας δώσουν αυτούς που κάνουν καταχρήσεις... - Για οικονομικούς λόγους ο ντόρος γύρω από το ΓεΣΥ΄

Στην αντεπίθεση βγήκε ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος μετά τις δηλώσεις του πρώην Προέδρου, Δρ. Αντώνη Βασιλείου, ο οποίος δήλωσε ότι ο ΠΙΣ 'κοιμάται', αντί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων όσον αφορά το ΓεΣΥ.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, έστρεψε τα πυρά του στον κ. Βασιλείου αφού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 'αν κάποιος αγαπά το σύστημα υγείας, δεν μπαίνει μέσα για να το εγκαταλείψει αλλά για να βοηθήσει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα'.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Αγαθαγγέλου σημείωσε ότι ο ΠΙΣ έχει καταθέσει εισηγήσεις και έχει απαιτήσει την δημιουργία ανεξάρτητου μηχανισμού ελέγχου για αντιμετώπιση των καταχρήσεων στον σύστημα υγείας.

'Ο μόνος που παρατηρεί τις καταχρήσεις και έχει πρόσβαση είναι ο ΟΑΥ. Ας μας τους δώσουν να ακολουθήσουμε την διαδικασία', πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις κατηγορίες για έλλειψη πρωτοκόλλων, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, ανέφερε ότι την ερχόμενη Τρίτη (15/09), θα έχουν έτοιμα όλα εκείνα που θεωρούν ότι ως πρωτόκολλο θα βοηθήσουν στην επιστημονική επιτήρηση του συστήματος υγείας.

Πέραν τούτου, ο κ. Αγαθαγγέλου τόνισε ότι ο ντόρος για το ΓεΣΥ, γίνεται λόγω προβλημάτων στην οικονομική διαχείριση. Πρόσθεσε δε, ότι ο ΟΑΥ παίρνει αυθαίρετα αποφάσεις για την διαχείριση, ενώ σημείωσε ότι δεν υπόκειται σε κανένα ελεγχο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top