ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: H επίσκεψη Πομπέο στην Κύπρο στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: H επίσκεψη Πομπέο στην Κύπρο στο επίκεντρο

Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, στην Κύπρο το Σάββατο, η σημασία της και τα ζητήματα που θα συζητήσει με την κυπριακή Κυβέρνηση είναι το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το Σάββατο (12/09).

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η αντίδραση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις τοποθετήσεις των επτά μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, δημοσκόπηση για την άποψη των πολιτών σε σχέση με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και τη χρήση μάσκας, και οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Και ξαφνικά, Πομπέο» αναφέρει πως άκρως σημαντική κρίνεται η επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα εκτάκτως στη Λευκωσία ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο και σημειώνει ότι την ερχόμενη Δευτέρα έρχονται Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αυστριακός ΥΠΕΞ και Υπ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γαλλίας. Αλλού γράφει για δυο κινήσεις Τουρκίας κατά του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε οργίλη αντίδραση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά των MED7.
 
«Ο Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Ένας στους τρεις δεν θέλει ούτε μάσκα, ούτε εμβόλιο» αναφέρεται σε δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας σύμφωνα με την οποία το 28% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως δεν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και το 25% εκτιμά πως η χρήση της μάσκας δεν είναι απαραίτητη. Αλλού αναφέρει πως επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Αμερικανός ΥΠΕΞ με πρόθεση παρέμβασης για αποκλιμάκωση και διάλογο. Επίσης γράφει για πρόθεση που υπάρχει για ενιαία ευρωπαϊκή εποπτεία κατά του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος
 
«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Σπεύδει να δηλώσει παρουσία» αναφέρεται στην επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στην Κύπρο σήμερα, σημειώνοντας πως με την εξέλιξη αυτή οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν το μήνυμα πως είναι παρούσες στην περιοχή. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως κόλαση είναι η κατάσταση για του πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια. Επίσης γράφει πως χιλιάδες υποψήφιοι για να αποκτήσουν κανονική άδεια οδήγησης σαλούν οχήματος θα πρέπει να περάσουν από δέκα υποχρεωτικά μαθήματα οδήγησης και για κανονική άδεια οδήγησης μοτοσυκλέτας μέχρι και 17 μαθήματα.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Πυρετώδες παρασκήνιο και επαφές» αναφέρεται σε έντονο παρασκήνιο και επαφές ΕΕ και ΗΠΑ με όλες τις πλευρές στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο να επιλύσουν τις διαφορές του μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης. Αλλού γράφει πως εφιαλτική απειλή είναι τα σκουπίδια για τη Λεμεσό. Επίσης αναφέρει πως με εκκρεμότητες ανοίγουν τα σχολεία και ότι εκπαιδευτικοί καλούν το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του καθώς είναι αδύνατο να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Από ΚΥΠΕ
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” αναφέρεται στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αναμένεται ο Πομπέο, επίσκεψη έκπληξη» στην επίσκεψη σήμερα του Αμερικανού ΥΠΕΞ στη Λευκωσία και στη δήλωσή του πως οι διαφορές στη θάλασσα πρέπει να επιλυθούν με διπλωματικό και ειρηνικό τρόπο. Αλλού αναφέρεται στις προετοιμασίες για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα. Επίσης γράφει πως ο αριθμός των επιβατών στα δυο αεροδρόμια της Κύπρου ήταν κοντά στους 300 χιλιάδες τον Αύγουστο και πως υπάρχουν ελπίδες για περισσότερους τον Σεπτέμβριο.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top