ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την επίσκεψη Πομπέο στην Κύπρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την επίσκεψη Πομπέο στην Κύπρο

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κέιλ Μπράουν, με γραπτή του δήλωση πριν από λίγο, αναφέρεται στη σημερινή επίσκεψη στην Κύπρο του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

«Στη Λευκωσία, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών Χριστοδουλίδη για να συζητήσουν τις συνεχιζόμενες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ- Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και να επιβεβαιώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ σε μια συνολική διευθέτηση για την επανένωση της νήσου ως μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους καθώς και την ευρύτερη περιοχή», αναφέρεται στη δήλωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE