ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέα μέτρα - Στα 700 ο αριθμός των κρουσμάτων

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέα μέτρα - Στα 700 ο αριθμός των κρουσμάτων

Η υποχρεωτική καραντίνα για όσα φτάνουν στα κατεχόμενα θα επεκταθεί μέχρι την 1η Οκτωβρίου ενώ μέχρι τότε κλειστά θα είναι και τα μπαρ, που είχαν αφεθεί να λειτουργούν υπό όρους.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο σήμερα, η επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων του «υπουργείου υγείας», εξετάζοντας τα τελευταία δεδομένα, αποφάσισε χθες την επέκταση της υποχρεωτικής καραντίνας μέχρι και την 1η Οκτωβρίου (περιλαμβανομένης), απαγορεύει την διανομή προεκλογικού υλικού γιατί αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού, πιο έντονο και συχνό έλεγχο από τους «δήμους» των ταβερνών, εστιατορίων και γραφείων στοιχημάτων που είναι σε λειτουργία, να κλείσουν μέχρι την 1η Οκτωβρίου  τα μπαρ που δεν εφαρμόζουν τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίσης,

Αποφασίστηκε επίσης πως οι φοιτητές που θα έρχονται στα κατεχόμενα από ξένες χώρες θα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR το αργότερο 120 ωρών από την ημερομηνία αναχώρησης και με την άφιξή τους, όσοι ήρθαν από χώρες κατηγορίας Β θα μπαίνουν σε καραντίνα 7 ημερών, ενώ για εκείνους από χώρες της κατηγορίας Γ σε καραντίνα για 14 ημέρες. Στο τέλος της καραντίνας, είτε 7 είτε 14 ημερών θα πρέπει να υποβληθούν και πάλι σε τεστ PCR.
 
Με άλλη ανακοίνωση το «υπουργείο υγείας» κάλεσε όσους ασθενείς ξεπέρασαν τον κορωνοϊό και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα εδώ και 14 ημέρες, εάν θέλουν, να δώσουν οικειοθελώς δείγμα πλάσματος για να βοηθήσουν στις έρευνες που αφορούν τον Covid-19.
 
Χθες στα κατεχόμενα καταγράφηκαν 6 κρούσματα από 1150 διαγνωστικούς ελέγχους. Ένα άτομο ήρθε από το εξωτερικό και τα άλλα 5 ήταν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ήταν σε καραντίνα. Μετά από αρκετές μέρες, χθες δεν υπήρξαν καθόλου εγχώρια κρούσματα.
 
Ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων στα κατεχόμενα έφτασε τα 700. Υπό θεραπεία είναι 268 άτομα, οι 22 σε ξενοδοχεία καραντίνα.
 
Η ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις γράφει σήμερα ότι στα κατεχόμενα 24 συνολικά ξενοδοχεία λειτουργούν ως ξενοδοχεία καραντίνας φιλοξενώντας 1696 άτομα, κάποιοι ε αυτών διαπιστώθηκε ότι είναι ασθενείς, κάποιοι επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, η ιστοσελίδα δίδει στοιχεία για το πόσα άτομα βρίσκονται σε κάθε ξενοδοχεία και σημειώνει ότι σε αυτές τις μονάδες υπάρχουν ακόμη 1391 άδεια δωμάτια.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top