ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπάθειες μείωσης συνεπειών πανδημίας στη ναυτιλία, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας

Προσπάθειες μείωσης συνεπειών πανδημίας στη ναυτιλία, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας

Σε ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, η ναυτιλιακή βιομηχανία γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, η οποία εορτάζεται φέτος την 24η Σεπτεμβρίου, με τον Υφυπουργό Βασίλη Δημητριάδη να δηλώνει πως γίνονται προσπάθειες για εξεύρεση τρόπων  «ώστε οι συνέπειες στην κυπριακή ναυτιλία να είναι όσο το δυνατόν ανώδυνες». 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, το Υφυπουργείο οργάνωσε σήμερα αιμοδοσία στα γραφεία του, ενώ σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως «η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας είναι ένα ορόσημο κάθε χρόνο, καθώς καλούμε τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί γι αυτήν την παγκόσμια βιομηχανία, η οποία προσφέρει τόσα σε όλους μας».
 
«Η ναυτιλία είναι ο κινητήριος μοχλός του εμπορίου και πάνω σε αυτή τη βάση θα πρέπει τη βιομηχανία αυτήν να την αναπτύξουμε και να τη βελτιώσουμε», είπε και σημείωσε ότι η πανδημία δεν άφησε ανεπηρέαστη ούτε την κυπριακή ναυτιλία.
 
Μπορεί, πρόσθεσε, η παγκόσμια ναυτιλία να συνέχισε να δραστηριοποιείται και τα πλοία να μεταφέρουν εμπορεύματα και τα απαραίτητα στα νοικοκυριά και στα νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, «όμως έχει μειωθεί αρκετά το εύρος εργασιών της, με τις επιπτώσεις να αναμένεται να διαφανούν τους αμέσως επόμενους μήνες».
 
«Εμείς προσπαθούμε σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή βιομηχανία του τόπου, να βρούμε τρόπους ώστε οι συνέπειες να είναι όσο το δυνατόν ανώδυνες για τον τομέα», συμπλήρωσε.
 
Στόχος μας, υπογράμμισε, είναι να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε περισσότερο την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής ναυτιλίας και να έχουμε μια ναυτιλία, η οποία θα είναι διαχρονικά πηγή σημαντικής ανάπτυξης στην κυπριακή οικονομία.
 
Υπενθυμίζοντας πως το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας είναι «Βιώσιμη ναυτιλία για έναν βιώσιμο πλανήτη», ο Βασίλης Δημητριάδης είπε ότι «θα πρέπει ν’ αναπτύξουμε τη ναυτιλία κατά τρόπο αειφόρο, για να συμβάλει ο τομέας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για να γίνει αποτελεσματικότερος, για να μπορέσει να προσφέρει αυτά που όλοι αναμένουμε ως πολίτες, σε παγκόσμιο επίπεδο».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top