Δανία, Ελλάδα, Ουγγαρία και Σουηδία φιλοξενούσες χώρες του αποθεματικού ιατρικού εξοπλισμού της ΕΕ

Δανία, Ελλάδα, Ουγγαρία και Σουηδία φιλοξενούσες χώρες του αποθεματικού ιατρικού εξοπλισμού της ΕΕ

Η Δανία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Σουηδία προσχώρησαν σήμερα μαζί με τητη Γερμανία και τη Ρουμανία ως φιλοξενούσες χώρες του αποθεματικού ιατρικού εξοπλισμού, της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο αρμόδιος Επίτροπος Λέναρτσιτς.

Με οικονομική υποστήριξη από την ΕΕ τώρα συνολικά 6 κράτη μέλη της ΕΕ δημιουργούν κοινά ευρωπαϊκά αποθέματα προστατευτικού και άλλου ζωτικού ιατρικού εξοπλισμού που μπορεί να διανεμηθεί σε όλη την Ευρώπη σε περιόδους ιατρικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, για παράδειγμα όταν τα εθνικά συστήματα υγείας κατακλύζονται από ασθενείς με COVID19.

Τα ιατρικά αποθέματα υψηλής ποιότητας περιλαμβάνουν μάσκες FFP2 και FFP3, προστατευτικά γάντια, καθώς και αναπνευστήρες.

Σύμφωνα με την Κομισιόν το αποθεματικό μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικούς τύπους ιατρικού εξοπλισμού, όπως προστατευτικές μάσκες ή ιατρικούς αναπνευστήρες που χρησιμοποιούνται στην εντατική φροντίδα και ανανεώνεται συνεχώς. Το αποθεματικό φιλοξενείται από πολλά κράτη μέλη που είναι υπεύθυνα για την προμήθεια του εξοπλισμού. Η ΕΕ χρηματοδοτεί το 100% των περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης και της μεταφοράς.

Το Κέντρο συντονισμού αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης διαχειρίζεται στη συνέχεια τη διανομή του εξοπλισμού για να διασφαλίσει ότι πηγαίνει εκεί όπου χρειάζεται περισσότερο, με βάση τις ανάγκες που εκφράστηκαν από χώρες που ζητούν βοήθεια από την ΕΕ στο πλαίσιο του ενωσιακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE