ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ: 'Καθήκον Πολιτείας είναι τα παιδιά που μένουν σπίτι να στηρίζονται με εξ αποστάσεως διαδικασίες'

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ: 'Καθήκον Πολιτείας είναι τα παιδιά που μένουν σπίτι να στηρίζονται με εξ αποστάσεως διαδικασίες'

Καθήκον Πολιτείας και σχολείου είναι όπως τα παιδιά που μένουν στο σπίτι να στηρίζονται με εξ αποστάσεως διαδικασίες και χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική τεχνολογία, τόνισε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Κληθείς, στο περιθώριο επίσκεψης του στο Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού, στον Στρόβολο, να σχολιάσει αντιδράσεις που υπήρξαν από εκπαιδευτικές οργανώσεις για τους κανονισμούς που ψηφίστηκαν από τη Βουλή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «έχουμε μία τάξη σε ένα γυμνάσιο για την οποία αποφασίστηκε πολύ σωστά από χθες ότι τα παιδιά θα μείνουν για σκοπούς προφύλαξης στο σπίτι επειδή υπήρξε εκεί κάποιο θετικό δείγμα με ίωση και το ίδιο ένας αριθμός παιδιών σε ένα λύκειο».

Ανέφερε ότι «αυτά τα παιδιά που μένουν στο σπίτι θα πρέπει το σχολείο να τα στηρίξει και τα στηρίζει ήδη με εξ αποστάσεως διαδικασίες και χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική τεχνολογία, όπως έγινε και στο προηγούμενο σχολικό έτος» και πρόσθεσε πως «τα υπόλοιπα όλα μπορούμε να τα συζητήσουμε και να τα συζητάμε συνέχεια».
 
Αναφέροντας ότι «αυτά τα παιδιά που μένουν στο σπίτι κανένας δεν νομίζω να εισηγείται ότι θα πρέπει να μείνουν χωρίς εκπαίδευση», ο κ. Προδρόμου είπε ότι αυτό είναι το καθήκον της πολιτείας και του σχολείου.
 
«Καθήκον το οποίο οι εκπαιδευτικοί την προηγούμενη σχολική χρονιά απέδειξαν ότι το επωμίζονται και το φέρουν σε πέρας με πολύ καλό τρόπο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «οι εκπαιδευτικοί είναι που έκαναν περίπου εκ του απροόπτου την προηγούμενη σχολική χρονιά αυτό το άλμα χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία και οι εκπαιδευτικοί είναι που θα πρέπει να το συνεχίσουν εφόσον η πολιτεία τους δώσει τα απαραίτητα μέσα».
 
Σε σχέση με το Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού, ο κ. Προδρόμου εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι το σχολείο είναι «πολύ καλά οργανωμένο» και ανέφερε πως άκουσε απόψεις από τον Διευθυντή και τη διευθυντική ομάδα του σχολείου και μίλησε με παιδιά στις τάξεις.
 
«Είναι πολύ ενθαρρυντικό το ότι στα παιδιά υπάρχει η συνείδηση για το ότι πρέπει όλοι μαζί να τηρήσουμε κάποια μέτρα προστασίας – προφύλαξης ούτως ώστε τα σχολεία μας να είναι χώροι ασφαλείς και να μπορέσουν να διεξαχθούν κανονικά τα μαθήματα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο θα φροντίσει στην περίπτωση που το σχολείο χρειαστεί οτιδήποτε επιπρόσθετο.
 
Ο Υπουργός Παιδείας είπε ακόμη ότι στο πλαίσιο και των αποφάσεων που έχει πάρει η Κυβέρνηση και με τη λειτουργία μιας ειδικής επιτροπής με Πρόεδρο τον καθηγητή Γεώργιο Μπαμπινιώτη για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την εθνική επανάσταση του 1821 και επειδή θέλουμε να υπογραμμίσουμε και την κυπριακή διάσταση, μιλώντας εδώ στο Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού θα προγραμματίσουμε κάποιες εκδηλώσεις με επίκεντρο και τον Στρόβολο και το συγκεκριμένο Λύκειο».
 
Ανέφερε επίσης ότι συζήτησε «και για την προοπτική να εγκατασταθούν στα σχολεία μας κλιματιστικές συσκευές αλλά και για την τήρηση των πρωτοκόλλων και την χρήση της μάσκας και για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρονικά μέσα και εξ αποστάσεως εκπαίδευση».
 
Ο κ. Προδρόμου τόνισε πως «τα σχολεία πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμα και κυρίως να τα αφήσουμε να λειτουργήσουν όπως λειτουργεί αυτό το Λύκειο, παρέχοντας στα παιδιά την ποιοτική εκπαίδευση που είναι ο στόχος μας».
 
Τέλος, ερωτηθείς για τις διάφορες έρευνες που διεξάγονται εις βάρος διευθυντών, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «οι έρευνες γίνονται από αυτούς που έχουν οριστεί υπηρεσιακά» και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος «να σχολιάζουμε δημοσίως αυτά τα θέματα».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top