ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: «Κατά συρροή ανίκανη» η κυβέρνηση του «ασόβαρου» Τζόνσον

Στάρμερ: «Κατά συρροή ανίκανη» η κυβέρνηση του «ασόβαρου» Τζόνσον

Για «ανικανότητα κατά συρροή» που τον εξοργίζει κατηγόρησε τη βρετανική κυβέρνηση ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ.

Στην ομιλία του κατά το κλείσιμο του ετήσιου συνεδρίου του κόμματος που φέτος διεξήχθη διαδικτυακά λόγω του κορωνοϊού, ο σερ Κιρ επέκρινε το χειρισμό της πανδημίας από τον Πρωθυπουργό Τζόνσον για τον οποίο είπε ότι «όλοι ξέρουν πως απλά δεν είναι σοβαρός, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της δουλειάς».

Πιο συγκεκριμένα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είχε «αγνοήσει» τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως με την ελλιπή χρηματοδότηση του συστήματος δημόσιας υγείας NHS, με αποτέλεσμα η χώρα να βρεθεί απροετοίμαστη έναντι του κορωνοϊού. 

«Πάντα έτσι καταλήγουν τα πράγματα με κυβερνήσεις των Τόρις. Οι δημόσιες υπηρεσίες παραμελούνται, περικόπτονται και αφήνονται να εξασθενήσουν. Για ένα κόμμα που λέγεται Συντηρητικό, δε μοιάζει να συντηρεί και πολλά πράγματα», είπε ο ηγέτης των Εργατικών.

Όπως τόνισε, οι Εργατικοί «άξιζαν να χάσουν τις τελευταίες εκλογές». Αυτό που πρέπει να κάνει πρωτίστως το κόμμα, πρόσθεσε, είναι να ανακτήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών. 

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους σε περιοχές που παραδοσιακά στήριζαν το κόμμα του αλλά στις τελευταίες εκλογές στράφηκαν προς τους Συντηρητικούς, ο κ. Στάρμερ είπε: «Ποτέ ξανά οι Εργατικοί δε θα θεωρήσουν δεδομένα τα πράγματα για τα οποία νοιάζεστε. Και σας ζητώ: ρίξτε μια ακόμα ματιά στους Εργατικούς».

Δεσμεύθηκε δε να λύσει το πρόβλημα του αντισημιτισμού στους κόλπους του κόμματος, το οποίο βάρυνε ιδιαίτερα την ηγεσία του προκατόχου του Τζέρεμι Κόρμπιν και μίλησε για την πρόθεσή του να λάβει μέτρα αναφορικά με την ανισότητα, τη στεγαστική κρίση και τη δημόσια υγεία, να διασφαλίσει την ακεραιότητα και την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου και να προτάξει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Συνόψισε τους στόχους της πολιτικής του για τη χώρα ως εξής: «Αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, ευκαιρίες, συμπόνοια, ασφάλεια».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top