ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Πέρασαν 13 μέρες και ακόμα η οικογένεια στον Αγ. Νικόλαο ζει χωρίς ρεύμα-«Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το χαρτί που μου έδωσαν και δεν το πιστεύω»

ΛΕΜΕΣΟΣ: Πέρασαν 13 μέρες και ακόμα η οικογένεια στον Αγ. Νικόλαο ζει χωρίς ρεύμα-«Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το χαρτί που μου έδωσαν και δεν το πιστεύω»

Δεκατρείς μέρες έχουν περάσει από το δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας για την οικογένεια του 59χρονου στη Λεμεσό, που εδώ και έξι χρόνια ζει χωρίς ρεύμα σε εργατική κατοικία του Δήμου στην περιοχή Αγίου Νικολάου.

Tου Στέλιου Στυλιανού

Δυστυχώς ο 59χρονος και ο 17χρονος γιος του είναι ακόμα βυθισμένοι στο σκοτάδι, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ τους απάντησαν πως παράνομα διαμένουν στο υποστατικό που…θυμίζει σπίτι.

Η ιστοσελίδα μας βρέθηκε το Σάββατο 19/9 στο υποστατικό που διαμένει η οικογένεια και συνομίλησε με τον 59χρονο ο οποίος ευελπιστεί πως σύντομα το πρόβλημα θα επιλυθεί και θα μπορέσει ξανά να ανάψει το φως στο σπίτι, στο οποίο διαμένει από το 1992.

Σχετική ανακοίνωση είχε εκδώσει και ο Δήμος Λεμεσού στις 12 Σεπτεμβρίου στην οποία διαβεβαίωνε ότι «το θέμα θα τύχει χειρισμού με στόχο να βρεθούν λύσεις χωρίς καθυστέρηση».

 

Σύμφωνα με τον 59χρονο υπάρχει πρόβλημα με το ενοικιαστήριο έγγραφο το οποίο δεν διαθέτει αφού αυτό είχε εκδοθεί στο όνομα του πατέρα του που έχει φύγει από τη ζωή, γεγονός που αποτελεί εμπόδιο στην ηλεκτροδότηση της οικίας καθώς από την ΑΗΚ ζητούν το πιο πάνω έγγραφο ώστε να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες.

Ο κύριος Γ. όπως πληροφορούμαστε τη Δευτέρα 21/9 επισκέφθηκε αρμόδιο λειτουργό στο Δήμο Λεμεσού, όπου του ανέφερε ότι θα γίνουν προσπάθειες ώστε να ενωθεί το ρεύμα, ωστόσο δεν υπάρχει στα αρχεία το όνομα του 59χρονου, την ίδια ώρα που ο κύριος Γ. υποστηρίζει πως στο υποστατικό κάθε χρόνο, έρχονται ονομαστικά στον ίδιο,  τα τέλη σκυβάλων.

Την Τρίτη 22/9 κατόπιν συνεννόησης πέρασε ξανά το κατώφλι του Δημαρχείου Λεμεσού, όπου του παρέδωσαν ένα έγγραφο για να υπογράψει, στο οποίο αναφέρεται ότι διαμένει προσωρινά στην οικία η οποία είναι ιδιοκτησία του Δήμου και θα πρέπει με την υπογραφή του να συναινέσει ότι οποιαδήποτε στιγμή του ζητηθεί να εγκαταλείψει το υποστατικό.

«Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το έγγραφο και δεν το πιστεύω» δηλώνει στο ThemaOnline ο 59χρονος, πατέρας ενός 17χρονου μαθητή στη Γ’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού και μιας 11χρονης κορούλας που όπως μας ανέφερε χάρηκε όταν ο ίδιος της είπε πως υποσχέθηκαν οι αρμόδιοι ότι το σπίτι θα αποκτήσει ξανά ρεύμα.

 

«Αν υπάρξει πρόθεση να με βγάλουν έξω από το σπίτι, στο οποίο οι γονείς μου διέμεναν τόσα χρόνια, το λέω ειλικρινά θα μείνω άστεγος» το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο 59χρονος συνταξιούχος, που παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει καθημερινά, δεν χάνει την ελπίδα του και την πίστη του ότι ο Θεός δεν αφήσει την οικογένειά του στο δρόμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top