ΕΛΛΑΔΑ

Πομπέο - Δένδιας: Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με το διεθνές δίκαιο

Πομπέο - Δένδιας: Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με το διεθνές δίκαιο

Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα μοιράστηκαν απόψεις για την Ανατολική Μεσόγειο και επανεπιβεβαίωσαν την πίστη τους ότι ζητήματα που αφορούν την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών θα πρέπει να επιλύονται ειρηνικά σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κοινό ανακοινωθέν

Τα ζητήματα στην  ανατολική Μεσόγειο που αφορούν τη θαλάσσια οριοθέτηση θα πρέπει να επιλύονται ειρηνικά και σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο, είναι το ισχυρό μήνυμα ΗΠΑ και Ελλάδας φωτογραφίζοντας ως αποδέκτη την Άγκυρα. Αυτό προκύπτει από το κοινό ανακοινωθέν έξι βασικών σημείων για τη σημερινή συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, . Μάικ Πομπέο  , και του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια, στη Θεσσαλονίκη  

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45-50 λεπτά και στη συνέχεια ο κ. Πομπέο αναχώρησε για το ΣΒΕ, όπου θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια παρουσία και του υπουργού  Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη. Στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη.  

«Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα μοιράστηκαν απόψεις για την ανατολική Μεσόγειο και επανεπιβεβαίωσαν την πίστη τους ότι ζητήματα που αφορούν την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών θα πρέπει να επιλύονται ειρηνικά σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κοινό ανακοινωθέν και προστίθεται:

«Σε αυτό το πλαίσιο, οι ΗΠΑ καλωσόρισαν την επιβεβαιωμένη ελληνική εγρήγορση του να συμμετέχει με άλλες χώρες στην περιοχή ώστε να επιτευχθούν συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μέσω διαλόγου και σε συνάρτηση με το διεθνές δίκαιο».

Επίσης, επισημαίνεται, «ΗΠΑ και Ελλάδα επανέλαβαν την αφοσίωσή τους στη βελτίωση της στενής συνεργασίας τους ως Σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας όλα τα κατάλληλα μέσα στην κατοχή τους, ώστε να διασφαλίσουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή».    

Πηγή: ethnos.gr 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top