ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Παρασκευή 2/10

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Παρασκευή 2/10

Το θρίλερ και οι συνεχείς διαβουλεύσεις μέχρι αργά ψες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες σε σχέση με τα συμπεράσματα για την Τουρκία και η στάση Λευκωσίας και Αθηνών, η συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για στρατιωτικό μηχανισμό απεμπλοκής, οι εορτασμοί για την 60η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κατάσταση σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.



Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Θρίλερ για γερά νεύρα» αναφέρει πως Κύπρος και Ελλάδα μπλόκαραν απαράδεκτο προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αλλού αναφέρεται στα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και ποδοσφαιριστές και για πρόταση για επιτηρητές εφαρμογής πρωτοκόλλων στις επιχειρήσεις. Επίσης γράφει για την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ για συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας για την αποτροπή σύγκρουσης.
 
Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μάχη με τις λέξεις σε ολονύχτιο θρίλερ» πως η Τουρκία δίχασε τους ηγέτες των 27 στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Επίσης αναφέρει πως προχωρεί το έργο της λεωφόρου Τσερίου. Ακόμη γράφει πως θέλουν μόνο δύο κατηγορίες χωρών βάσει της επιδημιολογικής τους κατάστασης οι ξενοδόχοι.
 
«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Νύκτα θρίλερ για κυρώσεις» αναφέρεται σε πρωτόγνωρο διπλωματικό παρασκήνιο με συζητήσεις επί των προσχεδίων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αλλού αναφέρεται στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου που έγινε χωρίς την παρουσία πολιτών λόγω των περιορισμών που έφερε μαζί της η πανδημία. Επίσης αναφέρει πως το αίτημα εταιρείας για ανέγερση 36ώροφου κτιρίου δίπλα από την Πύλη Αμμοχώστου εξακολουθεί να απασχολεί τον Δήμο Λευκωσίας.
 
Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ολονύκτιες διαβουλεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής» πως εντάσεις στο πρώτο προσχέδιο Συμπερασμάτων προέβαλαν Αθήνα και Λευκωσία, επιμένοντας να εξισορροπήσουν την απουσία αναφοράς σε κυρώσεις με πιο αυστηρά μηνύματα προς την Τουρκία και την ευθύνη της ΕΕ έναντι των κρατών μελών και των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων. Αλλού αναφέρει πως άνεργος είναι ένας στους πέντε νέους. Επίσης γράφει πως λειτουργικά ωράρια ζητούν οι ναυαγοσώστες.
 
Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σκληρό παζάρι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» πως η Κύπρος δέχθηκε τεράστια πίεση από τους εταίρους της στην ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη για να αποσύρει το αίτημά του για κυρώσεις στην Τουρκία. Αλλού αναφέρεται στους εορτασμούς για τα 60χρονα της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην στρατιωτική παρέλαση και στο διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επίσης γράφει πως το παλιό νοσοκομείο Λάρνακας θα γίνει το νέο δημαρχείο της πόλης.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Λεονταρισμοί προς άγραν ψήφων» πως «η Κύπρος πληρώνει την αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ». Επίσης προβάλλει πρωτοσέλιδα αφιέρωμα στα 60 χρόνια της κυπριακής Ανεξαρτησίας. Αλλού αναφέρει πως τα σκάνδαλα, η διαφθορά και η διαπλοκή έφτασαν σε μοναδικά ύψη στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Κύκνειο άσμα συντεχνιών Τύπου» αναφέρει πως το κύκνειο άσμα του συνδικαλισμού στα ΜΜΕ παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες με μαζικές απολύσεις στον «Φιλελεύθερο». Αλλού γράφει για ρεκόρ πτώσης της τουρκικής λίρας και ρεκόρ ελλείμματος στον προϋπολογισμό του ψευδοκράτους. Επίσης αναφέρεται στην εμπλοκή της Τουρκίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top