ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: 'Προβληματίζει η συρροή κρουσμάτων στην Λεμεσό' - Οι διαφορές της Ελλάδας που δυσκολεύουν τη διαχείριση

Δρ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: 'Προβληματίζει η συρροή κρουσμάτων στην Λεμεσό' - Οι διαφορές της Ελλάδας που δυσκολεύουν τη διαχείριση

Αναμενόμενη είναι η κατάσταση με τις τοπικές εξάρσεις κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Δρ. Γιώργο Νικολόπουλο, μέλος της Επιδημιολογικής ομάδας, ενώ εξηγεί και τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου που διαφοροποιούν την διαχείριση της πανδημίας.

Ο Δρ. Νικολόπουλος, μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν με τις τοπικές εξάρσεις είναι αναμενόμενα σε μια πανδημική κατάσταση, εκφράζοντας και την ελπίδα να μην ξεφύγει περισσότερο η έξαρση. «Ενδεχομένως τα πράγματα στην περιοχή Λάρνακας και Αμμοχώστου να μας δώσουνε κάποια περιστατικά αλλά όχι με αυξητικό ρυθμό. Λίγο ανησυχεί περισσότερο η συρροή που παρουσιάστηκε στη Λεμεσό (σ.σ. εννοώντας τα περιστατικά σε σχολεία)», είπε.

Για τον δείκτη μεταδοτικότητας ‘R’, πρόσθεσε ότι θα επαναϋπολογιστεί αυτή την εβδομάδα, διευκρινίζοντας ότι πριν 2 εβδομάδες ήταν πάνω από το 1, δείχνοντας αυξητικές τάσεις. «Ίσως κινείται σε αυτά τα επίπεδα», συμπλήρωσε.

Διαφορές Ελλάδας - Κύπρου

Σε σχέση με τις διαφορές Κύπρου και Ελλάδας στην διαχείριση της πανδημίας, ο Δρ. Νικολόπουλος είπε ότι η Ελλάδα δεν πάει τόσο άσχημα (αύξησε μάλιστα τον αριθμό τεστ), όσο π.χ η Ισπανία, αλλά υπάρχει κάποια πίεση στο σύστημα υγείας με τους διασωληνωμένους, ενώ διπλασιάστηκαν και οι θάνατοι.

Εξηγώντας, είπε ότι στην Κύπρο κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ, ενώ ιχνηλατούντα όλα τα περιστατικά, με εργαστηριακούς ελέγχους να γίνονται ακόμη και σε επαφές υψηλού κινδύνου.

Μίλησε ωστόσο και για τα δεδομένα που δυσχεραίνουν την διαχείριση στην Ελλάδα, όπως οι πυκνοκατοικημένες περιοχές, η συχνή χρήση δημόσιων μέσων μεταφοράς από τους πολίτες, αλλά και οι πολλαπλές πύλες εισόδου (χερσαίες, θαλάσσιες, αεροδρόμια κοκ).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top