ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η αποχώρηση 'Γιαβούζ' από την Κυπριακή ΑΟΖ και οι εξαγγελίες για Βαρώσι στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η αποχώρηση 'Γιαβούζ' από την Κυπριακή ΑΟΖ και οι εξαγγελίες για Βαρώσι στο επίκεντρο

H αποχώρηση του Yavuz από την κυπριακή ΑΟΖ και οι διάφορες διπλωματικές κινήσεις υπό το φως και των εξαγγελιών για Βαρώσι, το πράσινο φως της Βουλής για θέσεις στο δημόσιο, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, η προσφυγή τραπεζών στο Ανώτατο για ακύρωση διατάγματος για αποκαλύψεις στοιχείων την κλειστή περίοδο  και ο θάνατος της αγαπημένης ηθοποιού Άλκηστις Παυλίδου είναι τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τρίτη (06/10).

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα με τίτλο «Κίνηση με προοπτική;» και διερωτάται για την αποχώρηση του Γιαβούζ από την ΑΟΖ, γράφοντας για έντονο παρασκήνιο με τηλεφωνήματα Αναστασιάδη σε Μέρκελ και Μισέλ για το Βαρώσι.  Αλλού αναφέρει για μάχη των τραπεζών στο Ανώτατο που ζητούν ακύρωση δικαστικού διατάγματος το οποίο τις υποχρεώνει να αποκαλύψουν έγγραφα και στοιχεία για την κλειστή περίοδο του 2013. Η «Α» σε άλλο θέμα γράφει για τις φοιτητικές εστίες στο ΤΕΠΑΚ που άνοιξαν χθες τις πύλες τους με ενοίκιο 250 ευρώ.
 
«Φρένο σε προσλήψεις από το ‘παράθυρο’» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι δεν θα ανανεώνονται τα συμβόλαια έκτακτων υπαλλήλων στη δημόσια υπηρεσία και ότι έδωσε πράσινο φως η Επιτροπή οικονομικών της Βουλής για κάλυψη θέσεων πρώτου διορισμού. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως έφυγε το Γιαβούζ αλλά μας έμεινε η Αμμόχωστος και ότι σήμερα συνέρχεται το Εθνικό για συζήτηση των εξελίξεων. Αλλού αναφορά γίνεται στα κρούσματα κορωνοϊού και στην εκτίμηση ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.
 
Κάτω από τον τίτλο «Ετοιμάζονται για το Βαρώσι» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι η Τουρκία άνοιξε νέο κεφάλαιο έντασης παρά την αποχώρηση του Γιαβούζ. Αλλού γράφει ότι τράπεζες προσβάλλουν διάταγμα για να δώσουν στοιχεία για την κλειστή περίοδο και υποστηρίζουν ότι αυτό εκδόθηκε κατά παράβαση του συντάγματος και αποτελεί αλίευση μαρτυρίας. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως έγιναν 2,129 καταγγελίες σε 4 μέρες για παραβίαση των νέων ποινών.
 
«Ανοίγει δρόμος για διπλωματία και διάλογο» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» γράφοντας πως ανοίγει ο δρόμος για διάλογο αφού η Κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη που έθεσε για βέτο και κυρώσεις, ενώ αυξάνονται οι πιέσεις για επανάληψη των συνομιλιών μετά τις «εκλογές» στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρει ότι έφυγε η ‘Αλκηστις Παυλίδου αφήνοντας την σφραγίδα της στο κυπριακό θέατρο. Επίσης η «Χ» αλλού αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ κατέθεσε πρόταση νόμου για να εξαιρείται από τον ΦΠΑ και η μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 
«Η Λευκωσία χαιρετίζει την αποχώρηση του Γιαβούζ» γράφει στο κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που σημειώνει την αναφορά της Κυβέρνησης για θετική εξέλιξη, αλλά διερωτάται αν αποχώρησε οριστικώς. Αλλού αναφέρει ότι ο ΠτΔ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της ηθοποιού ‘Αλκηστις Παυλίδου.  Επίσης αναφέρει ότι χθες ανακοινώθηκαν 23 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top