ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ «Μπήκε σαν τον κλέφτη στην Αμμόχωστο» - «Τρίτος Αττίλας στο Βαρώσι»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ «Μπήκε σαν τον κλέφτη στην Αμμόχωστο» - «Τρίτος Αττίλας στο Βαρώσι»

Το άνοιγμα χθες μέρους της παραλιακής περιοχής των Βαρωσίων, οι κινήσεις της Λευκωσίας για αποτροπή των νέων δεδομένων επί του εδάφους που επιχειρεί να δημιουργήσει η τουρκική πλευρά και η διαμαρτυρία των Αμμοχωστιανών είναι τα θέματα που προβάλλονται κυρίως σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Επίσης γίνεται αναφορά σε ό,τι αφορά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, στο θέμα της ανεργίας και στην αναμενόμενη απόφαση των ποινών για τους Χρυσαυγίτες.


Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Συγκλονισμός για την Αμμόχωστο» πως ξεχείλισε η οργή των Αμμοχωστιανών και όσων άλλων παρευρέθηκαν χθες το απόγευμα στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Δερύνεια. Αλλού γράφει για συναγερμό στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού λόγω τεσσάρων κρουσμάτων κορωνοϊού. Επίσης αναφέρει ότι σήμερα θα ανακοινωθεί η απόφαση για τις ποινές στους καταδικασθέντες Χρυσαυγίτες.
 
Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Μπήκε σαν τον κλέφτη στην Αμμόχωστο» αναφέρει πως ο Τατάρ άνοιξε χθες τον δρόμο προς την περίκλειστη πόλη μετά από 46 χρόνια. Αλλού γράφει πως στο οδόφραγμα της Δερύνειας βρέθηκαν χθες το απόγευμα χίλιοι Αμμοχωστιανοί για να εκφράσουν την οργή τους για το άνοιγμα μέρους της περίκλειστης πόλης. Αλλού γράφει πως το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας είναι μη προσβάσιμο για τυφλούς και ΑμεΑ.
 
«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Τρίτος Αττίλας στο Βαρώσι» αναφέρει ότι το ποδοβολητό του κατακτητή ακούστηκε ξανά στο Βαρώσι και πως η Αμμόχωστος έγινε το λάφυρο της επίδειξης ισχύος της Τουρκίας και του Ερσίν Τατάρ. Αλλού γράφει για έντονες διεργασίες στη Νέα Υόρκη ενόψει της σημερινής συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του θέματος των τουρκικών προκλήσεων στην Αμμόχωστο. Επίσης αναφέρει πως τρεις υπηρεσίες αντιδρούν για το Υφυπουργείο Πολιτισμού.
 
Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κινητοποίηση για να μη χαθεί το Βαρώσι» αναφέρεται στο άνοιγμα χθες της παραλίας στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων. Επίσης γράφει για διαβατήρια εξπρές για 18 άτομα που συνδέονται με την εταιρεία καζίνο. Επίσης αναφέρεται σε σχέδια για συγκράτηση της ανεργίας και πως σε 15 ημέρες εγγράφηκαν στις λίστες 1022 άνεργοι.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο τη θέμα «Θυμός και αγωνία καθώς άνοιξαν τα Βαρώσια» γράφει πως η τουρκική πλευρά άνοιξε μέρος του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων γύρω στο μεσημέρι της Πέμπτης. Αλλού αναφέρεται πως ο ΠΟΥ κατέγραψε ρεκόρ ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού εν μέσω έξαρσης της πανδημίας στην Ευρώπη. Επίσης γράφει για αύξηση του αριθμού των μαθητών που εγκαταλείπουν το σχολείο.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ!» πως ο Ταγίπ Ερντογάν ενεργεί σε πλήρη συνεννόηση με τους Δυτικούς στρατιωτικούς συμμάχους του. Αλλού γράφει πως η κυπριακή οικονομία οδεύει προς συρρίκνωση πέραν του 10%. Αλλού αναφέρει πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ζητά να διαταχθεί έρευνα για ποινικά αδικήματα στο νησί από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» γράφει στο κύριο της θέμα για «Τουρκικό σχέδιο για αγορά ε/κ περιουσιών» στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων. Αλλού αναφέρει πως αν δεν προσέξουμε δεν αποκλείεται να έχουμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού τον χειμώνα, σύμφωνα με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τσιούτη. Επίσης γράφει πως ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία και θα εξετάσει αν η χώρα αυτή παραδίδει καναδικό στρατιωτικό υλικό στο Αζερμπαϊτζάν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top