ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η επιστροφή 'Μπαραμπαρός' στην κυπριακή ΑΟΖ και τα διαβήματα για το άνοιγμα των Βαρωσίων στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η επιστροφή 'Μπαραμπαρός' στην κυπριακή ΑΟΖ και τα διαβήματα για το άνοιγμα των Βαρωσίων στο επίκεντρο

Η επιστροφή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ, από την οποία απομακρύνθηκε για λίγο, και η έκδοση νέας παράνομης τουρκικής NAVTEX, οι διαβουλεύσεις και τα διαβήματα για το θέμα του ανοίγματος μέρους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, η κατάσταση σε ότι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού και οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία καθώς και τα κονδύλια που προβλέπονται στον κρατικό προϋπολογισμό για βελτιώσεις στους αυτοκινητόδρομους είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Παιχνίδια με το Μπαρμπαρός;» αναφέρει πως ενώ το τουρκικό πλοίο Μπαρμπαρός αναχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ επέστρεψε με νέα Navtex που ισχύει μέχρι τις 9 Νοεμβρίου. Αλλού γράφει πως ένα θάνατο και 33 νέα περιστατικά κορωνοϊού ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Υγείας. Αλλού αναφέρει πως συγκλονίζουν οι κατηγορίες που επικυρώθηκαν για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Τουρκικά παιχνίδια με το Μπαρμπαρός» για πόλεμο νεύρων της Άγκυρας σε Βαρώσια και σε αδειοδοτημένα τεμάχια στην ΑΟΖ. Αλλού αναφέρεται σε κλοπές που έχουν σημειωθεί στις κρατικές υπηρεσίες. Επίσης αναφέρει πως η παραγκούπολη στο κέντρο της Λάρνακας ζει και βασιλεύει.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ναρκοπέδιο για την οικονομία» πως απρόβλεπτες επιπτώσεις στα δημοσιονομικά λόγω κορωνοϊού φοβάται το Υπουργείο Οικονομικών. Αλλού αναφέρεται στο θέμα των κατοικιών αλλοδαπών και σημειώνει πως πήραν κτίριο δήθεν για φοιτητές αλλά επιδοτούν αιτητές ασύλου. Επίσης γράφει για μαύρη τρύπα κονδυλίων για βελτιώσεις στους αυτοκινητόδρομους.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Ξεκινά επαφές στην περιοχή ο Γερμανός ΥΠΕΞ» αναφέρει πως ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας σπεύδει στο τρίγωνο Λευκωσία, Άγκυρα και Αθήνα αρχές της επόμενης εβδομάδας με στόχο να συμβάλει στις προσπάθειες διαλόγου και να διερευνήσει τις προθέσεις Αθήνας και Λευκωσίας ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Επίσης γράφει για τα διαβήματα που γίνονται για άρση των τετελεσμένων στην Αμμόχωστο. Αλλού γράφει πως ανοικτό πόλεμο από την Άγκυρα δέχεται ο Ακιντζί.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο στο κύριο τη θέμα «Όλα τα βλέμματα στη συνεδρία των ΗΕ» αναφέρεται στην κλειστή συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα των Βαρωσίων που ξεκίνησε αργά την Παρασκευή το βράδυ ώρα Κύπρου, στη Νέα Υόρκη. Αλλού αναφέρεται στην απελευθέρωση από τις βρετανικές βάσεις στο Ακρωτήρι δυο πελαργών μετά την περίθαλψή τους. Επίσης γράφει για την έκκληση των αρχών προς το κοινό για αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων για αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top