ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συναγερμός στο ΓΝ Λεμεσού – Άλλοι έξι φοιτητές για πρακτική θετικοί στον ιό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συναγερμός στο ΓΝ Λεμεσού – Άλλοι έξι φοιτητές για πρακτική θετικοί στον ιό

Άλλοι έξι φοιτητές οι οποίοι έκαναν την πρακτική τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Σε δηλώσεις του στο ΤhemaOnline ο εκπρόσωπος Τύπου ΤΟΥ ΟκΥΠΥ κ. Χαράλαμπος Χαριλάου, δήλωσε πως η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως ανησυχητική.

Επίσης σημείωσε πως μετά το πρώτο κρούσμα που προέκυψε σε φοιτήτρια στις 08/10, έγινε τεστ σε όλους τους εργαζόμενους αλλά και στους ασθενείς που είχαν έρθει σε επαφή, ωστόσο μόνο οι φοιτητές βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Το θετικό της περίπτωσης είναι ότι δεν υπήρξαν κρούσματα σε ασθενείς και σε εργαζόμενους του Νοσοκομείο αλλά μόνο στους φοιτητές.

Την ίδια ώρα παράταση των μέτρων που λήφθηκαν εκτάκτως την Παρασκευή (09/10), στο ΓΝ Λεμεσού αποφάσισε σε σύσκεψη μετά και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων των φοιτητών νοσηλευτικής, έξι από τους οποίους είναι θετικοί στην Covid-19.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ Πάμπο Χαριλάου, κατά τη σύσκεψη με εκπροσώπους των εμπλεκόμενων Πανεπιστημίων και έχοντας υπόψη τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, αποφασίσθηκε όπως όλοι οι φοιτητές που κάνουν την πρακτική τους στο δημόσιο νοσηλευτήριο της Λεμεσού, παραμείνουν εκτός νοσοκομείου μέχρι και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.
 
Το νοσοκομείο Λεμεσού, προσθέτει ο κ.Χαριλάου, θα δεχθεί φοιτητές για συνέχιση της πρακτικής τους από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, νοουμένου ότι θα παρουσιάσουν, 72 ώρες προηγουμένως, αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης, στην οποίαν θα αποδεικνύεται ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.
 
Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε όπως επεκταθούν μέχρι και την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, οι περιορισμοί στο επισκεπτήριο ασθενών.

Κωνσταντίνος Νεοφύτου (Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ)

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

Η σχέση του Προεδρικού με το ΔΗΚΟ, εισέρχεται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι επόμενες ημέρες, αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Η συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ δεν αντιμετωπίζεται ως μία ακόμη τακτική επαφή, αλλά ως ένα ραντεβού ουσίας, από το οποίο αναμένεται να διαφανεί εάν οι δύο πλευρές μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τους όρους της συνεργασίας τους, ή αν οι διαφωνίες που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα, θα παραμείνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE