ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλη η καλοστημένη επιχείρηση του Al Jazeera με 'undercover' δημοσιογράφους - 'Έχει δύναμη, είναι βουλευτής' - 'Εδώ είναι Κύπρος' - VIDEO

Όλη η καλοστημένη επιχείρηση του Al Jazeera με 'undercover' δημοσιογράφους - 'Έχει δύναμη, είναι βουλευτής' - 'Εδώ είναι Κύπρος' - VIDEO

Η διερευνητική ομάδα του Al Jazeera, είχε οργανώσει ένα καλοστημένο σενάριο. Οι ερευνητές προσποιήθηκαν τους συνδέσμους για έναν Κινέζο επενδυτή ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλάκιση για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος. Όπως φαίνεται από το βίντεο, βρήκαν εύφορο έδαφος σε πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο, παρά τις καταδίκες.

Οι δύο δημοσιογράφοι προσέγγισαν 2 ξένους κτηματομεσίτες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο για να τους φέρουν σε επαφή με δικηγόρους και άλλα πρόσωπα του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, για να επιτύχουν τον σκοπό τους. Να εξασφαλίσουν στον υποτιθέμενο Κινέζο επενδυτή κυπριακό διαβατήριο.

Μάλιστα, οι δύο κτηματομεσίτες/μεσολαβητές φαίνεται να λένε ξεκάθαρα στους μυστικούς δημοσιογράφους πως «όπου υπάρχουν προβλήματα κοστίζει και περισσότερο. Έτσι, πρέπει να βρουν σε ποιους πρέπει να μιλήσουν και να πληρώσουν, αλλά και να δουν για τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Στη δημοσιότητα τα νέα βίντεο του Al Jazeera - Ονοματίζουν και παρουσιάζουν συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών - VIDEO

Έτσι, μέσα από ένα κύκλωμα εμπλεκόμενων ανθρώπων, παραπέμπονται στον δικηγόρο Ανδρέα Πιττάτζη, ο οποίος τους ενημερώνει, όπως φαίνεται και στο βίντεο, πως για τις «δύσκολες περιπτώσεις» υπάρχει δρόμος που όμως, προϋποθέτει περισσότερα λεφτά.

Επίσης, ο κ. Πιττατζής, αφού είχε ενημερωθεί για τις καταδίκες του Κινέζου επιχειρηματία, φαίνεται να λέει στους ερευνητές: «Φυσικά και μπορούμε να αλλάξουμε το όνομά του». Ερωτηθείς κατά πόσον το έχει ξανακάνει απαντάει χαριτολογώντας, «φυσικά, εδώ είναι Κύπρος».

Στην συνέχεια, οι δύο μυστικοί δημοσιογράφοι παραπέμφθηκαν σε άλλους κτηματομεσίτες (Χριστάκης Τζιοβάνης) και πολιτικούς (Δημήτρης Συλλούρης).

Ο Δημήτρης Συλλούρης, φαίνεται στο βίντεο να ενημερώνει τους δύο μυστικούς δημοσιογράφους/συνδέσμους να πουν στον επιχειρηματία πως θα έχει την πλήρη υποστήριξη της Κύπρου, ή κάποιου άλλου, σε κάθε επίπεδο, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό κοκ. «Μην το πείτε αυτό σε κανέναν. Πρέπει να προστατεύσω επίσης το όνομα μου», ακούγεται να λέει.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ: Στην αντεπίθεση ο Όμιλος Giovani - 'Οι λεγόμενοι 'μεσάζοντες' ήταν υπό κάλυψη δημοσιογράφοι'

Σε σχέση με την επιχείρηση Giovani, ο δικηγόρος Πιττάτζης φαίνεται στο βίντεο να αναφέρει πώς ο Χριστάκης Τζιοβάνης θα μπορούσε να βρει λύση, καθώς «έχει πολλή δύναμη, είναι βουλευτής».

«Τον έχω δει εν δράση και κάνει σχεδόν θαύματα», τονίζει ο δικηγόρος.

Εξηγεί, μάλιστα, στην συνέχεια, την διαδικασία κατά την οποία υπάρχουν πάντα άτομα, δημόσιοι λειτουργοί στα υπουργεία, που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Στην μετέπειτα γνωριμία τους με τον Χριστάκη Τζιοβάνη, αφού επισημαίνουν την κατάσταση με τις καταδίκες του πελάτη, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ φαίνεται να λέει πως «δεν είναι εύκολο. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Και πιστεύω ότι έχουμε την εμπειρία να βοηθήσουμε ανθρώπους να πάρουν διαβατήριο, γιατί όχι».

Προηγήθηκε φυσικά μια συνεννόηση σε σχέση με την επικείμενη επένδυση, σε συνεργασία με την επιχείρηση του κ. Τζιοβάνη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top