ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: 'Απαράδεκτα και παράνομα επεισόδια' στη Δερύνεια

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: 'Απαράδεκτα και παράνομα επεισόδια' στη Δερύνεια

Την ευχή όπως από τον β’ γύρο της εκλογικής διαδικασίας στα κατεχόμενα αναδειχθεί ηγέτης της τ/κ κοινότητας εκείνος ο οποίος θα συνεργαστεί μαζί μας για την προώθηση λύσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, στο Διεθνές Δίκαιο και στις  Αρχές της ΕΕ, εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού ο οποίος παράλληλα χαρακτήρισε  «απαράδεκτα και παράνομα επεισόδια» τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής (11/10) στο οδόφραγμα της Δερύνειας από μερίδα ατόμων.

Μετά από συνάντηση με τις πρυτανικές Αρχές στην Πανεπιστημιούπολη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, δήλωσε ότι «η δική μας η ευχή είναι την ερχόμενη Κυριακή να εκλεγεί από αυτή την εκλογική διαδικασία στα κατεχόμενα εκείνος ο ηγέτης της τ/κ κοινότητας που θα συνεργαστεί μαζί μας για την προώθηση λύσης βασισμένης στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, στο Διεθνές Δίκαιο και στις Αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ».
 
Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «μας ενοχλεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό η απαράδεκτη ανάμειξη της Τουρκίας σε αυτή την εκλογική διαδικασία και θεωρούμε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να αφεθούν μόνοι τους να αποφασίσουν για το ποιος θα είναι ο επόμενος τους ηγέτης».
 
Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στο οδόφραγμα της Δερύνειας από μερίδα ατόμων, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι πρόκειται για «απαράδεκτα και παράνομα επεισόδια».
 
«Η συγκέντρωση ήταν παράνομη γιατί δεν είχαν εξασφαλίσει τη σχετική άδεια από τις αρμόδιες Αρχές και η συμπεριφορά, απαράδεκτη» δήλωσε ο κ. Κυπριανού λέγοντας ότι «τέτοιου είδους συμπεριφορές, όχι απλά δεν δυσκολεύουν την Τουρκία στο να υλοποιεί τους στόχους τους οποίους καθορίζει αλλά αντιθέτως την διευκολύνουν και της δίνουν και τη δυνατότητα να έχει άλλοθι εναντίον της διεθνούς κοινότητας».
 
Πρόσθεσε ότι «δεινοπαθήσαμε ως χώρα από τέτοιες συμπεριφορές στο παρελθόν και είναι αυτή η νοοτροπία και αυτές οι φασιστικές αντιλήψεις που μας οδήγησαν στο 1974 με αποτέλεσμα να χάσουμε τη μισή Κύπρο».
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, είπε πως «δεν νομίζω ότι νομιμοποιούνται κάποιοι με τρόπο αυθαίρετο και παράνομο να επιμένουν στις ίδιες συμπεριφορές οι οποίες αν συνεχιστούν το μόνο που θα πετύχουν θα είναι να χάσουμε ολόκληρη την Κύπρο».
 
Σημείωσε ότι «η απαίτησή μας λοιπόν από την Αστυνομία, τον Γενικό Εισαγγελέα και την Κυβέρνηση είναι να εξασφαλίσουν ότι αυτοί οι οποίοι συμμετέχουν σε τέτοιες παράνομες και απαράδεκτες συγκεντρώσεις θα τιμωρηθούν παραδειγματικά».
 
Καταλήγοντας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «θα παρακολουθήσουμε πώς θα προχωρήσει η όλη διαδικασία και εάν διαπιστώσουμε ολιγωρία θα παρέμβουμε πάρα πολύ έντονα».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top