ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συναγερμός στο ΓΝ Λεμεσού – Άλλοι έξι φοιτητές για πρακτική θετικοί στον ιό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συναγερμός στο ΓΝ Λεμεσού – Άλλοι έξι φοιτητές για πρακτική θετικοί στον ιό

Άλλοι έξι φοιτητές οι οποίοι έκαναν την πρακτική τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Σε δηλώσεις του στο ΤhemaOnline ο εκπρόσωπος Τύπου ΤΟΥ ΟκΥΠΥ κ. Χαράλαμπος Χαριλάου, δήλωσε πως η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως ανησυχητική.

Επίσης σημείωσε πως μετά το πρώτο κρούσμα που προέκυψε σε φοιτήτρια στις 08/10, έγινε τεστ σε όλους τους εργαζόμενους αλλά και στους ασθενείς που είχαν έρθει σε επαφή, ωστόσο μόνο οι φοιτητές βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Το θετικό της περίπτωσης είναι ότι δεν υπήρξαν κρούσματα σε ασθενείς και σε εργαζόμενους του Νοσοκομείο αλλά μόνο στους φοιτητές.

Την ίδια ώρα παράταση των μέτρων που λήφθηκαν εκτάκτως την Παρασκευή (09/10), στο ΓΝ Λεμεσού αποφάσισε σε σύσκεψη μετά και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων των φοιτητών νοσηλευτικής, έξι από τους οποίους είναι θετικοί στην Covid-19.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ Πάμπο Χαριλάου, κατά τη σύσκεψη με εκπροσώπους των εμπλεκόμενων Πανεπιστημίων και έχοντας υπόψη τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, αποφασίσθηκε όπως όλοι οι φοιτητές που κάνουν την πρακτική τους στο δημόσιο νοσηλευτήριο της Λεμεσού, παραμείνουν εκτός νοσοκομείου μέχρι και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.
 
Το νοσοκομείο Λεμεσού, προσθέτει ο κ.Χαριλάου, θα δεχθεί φοιτητές για συνέχιση της πρακτικής τους από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, νοουμένου ότι θα παρουσιάσουν, 72 ώρες προηγουμένως, αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης, στην οποίαν θα αποδεικνύεται ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.
 
Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε όπως επεκταθούν μέχρι και την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, οι περιορισμοί στο επισκεπτήριο ασθενών.

Κωνσταντίνος Νεοφύτου (Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ)

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top