ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αδάμος Ευσταθίου: «Προκλητική η στάση απέναντι στον κόσμο μας – Γίνονται πράγματα που δεν περιμέναμε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αδάμος Ευσταθίου: «Προκλητική η στάση απέναντι στον κόσμο μας – Γίνονται πράγματα που δεν περιμέναμε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Εκτελεστικός γραμματέας της Ομόνοιας 29ης Μαΐου, Αδάμος Ευσταθίου, ήταν φιλοξενούμενος τηλεφωνικώς στην τηλεοπτική εκπομπή της Τρίτης (13-10-2020) Capital Sports.

Για όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας: «Δεν ζούμε πράγματα που δεν τα ξέραμε. Απλά ήρθαν κάποιοι άλλοι και μας τα επιβεβαίωσαν και μας ξεσκέπασαν.  Χαίρομαι, τουλάχιστον, που σε άλλες χώρες γίνεται μία ερευνητική δημοσιογραφία και δεν μιλώ για το αθλητικό κομμάτι, μιλώ και για τους άλλους δημοσιογράφους στην Κύπρο, οι οποίοι το μόνο που είχαμε να πούμε είναι ότι μας την είχαν και στημένη και καλά, απλά επειδή στην Κύπρο δεν έχει γίνει ποτέ μία ερευνητική δημοσιογραφία».

Για το πως διαχειρίζονται στην Ομόνοια 29ης Μαΐου την κατάσταση με την πανδημία με τον κορωνοϊό: «Εμείς το αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα.  Από την πρώτη στιγμή και όταν βγήκαν τα πρώτα πρωτόκολλα από την ΚΟΠ, ήμασταν από τις ομάδες που πήγαμε και στις διαλέξεις, που είχαν γίνει για την παρουσίαση των πρωτοκόλλων.  Με τα λύπης μας είδαμε ότι αρκετές ομάδες δεν είχαν έρθει… Προσπαθούμε να τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα εμείς ευλαβικά.  Ο λόγος δεν είναι μόνο για να τηρούνται τα πρωτόκολλα, αλλά γίνονται και για να προστατέψουμε την ομάδα μας. Το θετικό είναι ότι η ομοσπονδία, αλλά και η πολιτεία, ήρθε και χορήγησε κάποια τεστ κορωνοϊού, έγιναν την περασμένη βδομάδα από πέντε ποδοσφαιριστές μας, ήταν όλα αρνητικά. Είχαν γίνει και την προπερασμένη βδομάδα από όλους τους ποδοσφαριστές και πάλι ήταν όλα αρνητικά. Ελπίζουμε ότι δεν θα αγγίξει την ομάδα μας όλη αυτή η κατάσταση, αν και είναι κάτι που αγγίζει όλη την κοινωνία και είναι δύσκολο να μείνει μακριά και από τις ποδοσφαιρικές ομάδες».

Χρειάζεται ψυχραιμία με αυτή την κατάσταση: «Σίγουρα… Νομίζω, γενικά, είμαστε και πιο ήρεμοι, μετά από τόσους μήνες που υπάρχει ο κορωνοϊός.  Δεν νομίζω να γίνονται, πλέον, εκείνες οι σπασμωδικές κινήσεις που γίνονταν παλαιότερα. Είμαστε όλο και πιο έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε».

Για το αγωνιστικό κομμάτι και την πορεία της Ομόνοιας 29ης Μαΐου: «Εμείς λέμε ότι το καλοκαίρι έγινε μία πολύ καλή δουλειά.  Εμείς δεν έχουμε τους προϋπολογισμούς που έχουν άλλες ομάδες της Γ΄ κατηγορίας, όμως, με την καλή δουλειά που γίνεται από το τεχνικό επιτελείο, αλλά και από τους ποδοσφαιριστές μας, βλέπουμε το ποδόσφαιρο που παρουσιάζουμε. Είναι αλήθεια ότι θεωρούμε ότι η ομάδα μας μπορεί να παίξει και καλύτερο ποδόσφαιρο, γιατί, παρόλο, τις τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, και τη μία ισοπαλία, θεωρούμε ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα.  Θέλουμε να παίζουμε ωραίο και ορθόδοξο ποδόσφαιρο.  Από εκεί και πέρα, αγωνιστικά είναι πολύ νωρίς να κάνουμε κάποιες προβλέψεις.  Πολλές ομάδες στην κατηγορία έχουν στόχο την άνοδο.  Είχαμε και έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα.  Έχουμε παίξει τις δύο πρώτες αγωνιστικές με ΜΕΑΠ και με την Ολυμπιάς, οι οποίες είναι ομάδες που αρχικά έβαλαν στόχο για την άνοδο στη Β΄ κατηγορία.  Στη συνέχεια παίξαμε με τους Τρούλλους, η οποία είναι ομάδα πιο αποδυναμωμένη, αλλά στην έδρα τους δύσκολα τους κερδίζεις.  Είχαμε εκεί την ισοπαλία.  Την περασμένη αγωνιστική παίξαμε με την Ελήα Λυθροδόντα, η οποία είναι ακόμη μία καλή ομάδα και φιλοδοξεί, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Από εδώ και πέρα παίζουμε με την Πέγεια, η οποία είναι στην 1η θέση, και την επόμενη βδομάδα στο “Κερύνεια – Επιστροφή” παίζουμε την Ορμήδεια.  Ουσιαστικά, μέσα σε έξι αγωνιστικές, θα έχουμε παίξει όλους τους συνεδιεκδικητές του τίτλου».

Για το ότι δεν μπορούν οι φίλαθλοι να πάνε γήπεδο μετά το πρόσφατο διάταγμα από το Υπουργείο Υγείας: «Για τη Γ΄ κατηγορία εκείνο που ισχύει από την αρχή της χρονιάς είναι ότι στα εντός έδρας παιχνίδια είμαστε μόνο 300 άτομα και στα εκτός έδρας μόνο τα 30 άτομα, δηλαδή η μετακίνηση φιλάθλων απαγορεύεται από την αρχή της χρονιάς. Έχουμε κακίσει τα συγκεκριμένα μέτρα, γιατί στην Α΄ κατηγορία επιτρέπεται και στις άλλες κατηγορίες να μην επιτρέπεται, και μάλιστα, ειδικά, τον αριθμό 300.  Δηλαδή, τα γήπεδα που φορούν 300 άτομα να δικαιούνται να πάρουν 300 οπαδούς στη Γ΄ κατηγορία και το δικό μας γήπεδο που χωράει 3 χιλιάδες, να δικαιούμαστε πάλι 300 άτομα.  Εκείνο που ζητήσαμε ήταν το 33% που ισχύει και στην Α΄ κατηγορία. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να το πάρουμε. Από εκεί και πέρα είναι αποφάσεις της ομοσπονδίας».

Για παρουσία κόσμου στο τελευταίο παιχνίδι: «Είναι μόνο τα 300 εισιτήρια διαρκείας που έχουμε εκδόσει.  Αυτό είναι και μία μεγάλη οικονομική ζημιά για την ομάδα μας. Θα βρούμε, όμως, τους πόρους για να την καλύψουμε».

Για το θέμα που προέκυψε με την παρουσία Αστυνομίας στο τελευταίο παιχνίδι: «Είναι από την αρχή της χρονιάς που έχουμε κάποια προβλήματα για το συγκεκριμένο ζήτημα. Όπως υποσχεθήκαμε και στον κόσμο μας μέσω της ανακοίνωσης, στην επόμενη αστυνομική σύσκεψη, θα θέσουμε σοβαρό θέμα για τον λόγο που υπάρχει αυτή η παρουσία.  Επειδή δεν είναι μόνο ο αριθμός… Αν θέλουν ας φέρνουν όσον αριθμό αστυνομικών θέλουν, είναι και η παρουσία, είναι και η συγκεκριμένη παρουσία, είναι ότι επέλεξαν στο τελευταίο παιχνίδι να σταθούν δίπλα από τις εισόδους, σε ένα γήπεδο όπου είμαστε ουσιαστικά μόνο οπαδοί της Ομόνοιας, δεν έρχεται κανένας άλλος, δεν υπάρχει και δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν κανένα πρόβλημα με τις εισόδους.  Θεωρούμε ότι αυτή η στάση της Αστυνομίας είναι προκλητική, είναι αχρείαστη και πολύ φοβάμαι, εάν ο σκοπός τους είναι να προκαλέσουν τον κόσμο, ότι μπορεί σε ένα επόμενο παιχνίδι να τα καταφέρουν.  Παρόλο, που ο κόσμος έδειξε μεγάλη σοβαρότητα και δεν απάντησε σε καμία εκ των προκλήσεων, μέχρι σε σημείο να κατεβαίνει φίλαθλος από το αυτοκίνητο με τενεκεδάκι μπύρας και να τρέξουν να του το πάρουν μέσα από τον κόσμο. Ο κόσμος, ευτυχώς, έμεινε σοβαρός, δεν δημιούργησε πρόβλημα, και έτσι θέλουμε να είναι και να συνεχίσει.  Από εκεί και πέρα, η δική μας δουλειά είναι να θέσουμε το ζήτημα κάτω, γιατί έγινε το συγκεκριμένο, και να ψάξουμε τους βασικούς λόγους αυτής της κατάστασης».

Για την παραπομπή στον Αθλητικό Δικαστή για τους πανηγυρισμούς παικτών μετά από γκολ: «Εμείς λέμε εάν θα υπάρχουν κάποιοι νόμοι, να εφαρμόζονται για όλους.  Όταν οι νόμοι θα εφαρμόζονται για όλους, τότε κανένα πρόβλημα δεν θα έχουμε να εφαρμόζονται και για εμάς.  Όπως προηγούμενως ανέφερα το περιστατικό με την μπύρα, δεν γίνεται να πηγαίνουμε σε εκτός έδρας παιχνίδια και οι καντίνες των γηπέδων να πουλάνε μπύρες και στο δικό μας γήπεδο να ασχολούνται ποιος θα φέρει ένα τενεκεδάκι.  Όπως και με τους εναγκαλισμούς… Εάν θα υπάρχουν οι νόμοι να εφαρμόζονται για όλους.  Όταν λέμε για όλους, εννοούμε για όλους.  Όπως απαγορεύονται οι ομαδικές φωτογραφίσεις και είδαμε την Εθνική ομάδα να βγάζει ομαδική φωτογραφία πριν μερικές μέρες. Όπως οι παίκτες μας, τώρα που μας παρέπεμψαν και αντιληφθήκαμε ότι εμάς θα μας παραπέμπουν, όταν θα πανηγυρίζουν να αγκαλιάζονται. Είναι πολύ προκλητικό οι δικοί μας παίκτες να μην αγκαλιάζονται και οι παίκτες όλων των άλλων ομάδων να αγκαλιάζονται. Εμείς αυτό ζητάμε, ούτε ειδική μεταχείριση, ούτε να μην εφαρμόζονται οι νόμοι, λέμε εάν θα εφαρμόζονται οι νόμοι τότε να εφαρμόζονται για όλους».

Για το γήπεδο: «Έχει γίνει αυτή τη στιγμή η τελευταία φύτευση του γρασιδιού και ευελπιστούμε ότι μέσα Νοεμβρίου θα ξεκινήσουμε προπονήσεις και η πρώτη ομάδα και η u19.  Το γήπεδο βρίσκεται στους Εργάτες, μία περιοχή έξω από τη Λευκωσία. Για προπονητικό κέντρο, αυτός είναι ο στόχος. Η επένδυση για ένα ιδιόκτητο γήπεδο να γίνονται αγώνες είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει τη δεδομένη στιγμή και θεωρούμε ότι είναι λίγο αχρείαστο. Εάν σκεφτείτε ότι σαν προπονητικό κέντρο έχεις τρεις και τέσσερις ομάδες με τις ακαδημίες, είναι τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα, ενώ ένα γήπεδο ποδοσφαίρου είναι για δύο φορές τον μήνα που έχεις τα εντός έδρας παιχνίδια. Το συγκεκριμένο γήπεδο θα χρησιμοποιείται ως έδρα των ακαδημιών και της u19, μόλις γίνουν όλες οι αναγκαίες βελτιώσεις.

Εμείς με τα δικά μας πλάνα και τους υπολογισμούς, που είχαμε κάνει, πριν κάνουμε τη συγκεκριμένη επένδυση, υπολογίζουμε ότι στα τρία χρόνια, ήδη το συγκεκριμένο γήπεδο θα ξεκινήσει να επιφέρει κέρδος, ξεχρεώνοντας και τον δανεισμό στον οποίο προχωρήσαμε».

Μετά από δυόμιση χρόνια είστε μέσα στο πλάνο σας: «Στις 29 Μαΐου 2018 είχε δοθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΣΟΛ στην ιδιοκτησία του κύριου Παπασταύρου, είχε γίνει και η γενική συνέλευση στη Θύρα 9 που αποφασίστηκε για δημιουργία νέας ομάδας. Στην επόμενη γενική συνέλευση, που ήταν και ιδρυτική του σωματείου, εμείς είχαμε πει ότι στόχος είναι η Γ΄ κατηγορία.  Βρισκόμαστε ήδη στη Γ΄ κατηγορία.  Τους στόχους που είχαμε βάλει αρχικά τους έχουμε κατακτήσει και σίγουρα γίνονται πράγματα οποία δεν περιμέναμε.  Ούτε να αγκαλιάσει τόσος κόσμος την προσπάθεια περιμέναμε.  Ούτε και να έχουμε το δικό μας ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο περιμέναμε.  Ούτε και να ανοίξουμε το οίκημα μας δύο χρόνια μετά… Θεωρώ ότι προχωράμε με γοργούς ρυθμούς.  Παρόλα αυτά, όπως είπαμε και στην τελευταία μας γενική συνέλευση, θέλουμε να παραμείνουμε και ταπεινοί και σοβαροί, γιατί είναι πολύ καλό να πηγαίνουν τα πράγματα καλά, αλλά δεν είναι στόχος μας να τρέξουμε, να ανεβούμε τις κατηγορίες.  Ο πρώτος μας στόχος είναι να βάλουμε τις βάσεις για το μέλλον. Θεωρούμε ότι όλες μας οι κινήσεις, ο μικρός προϋπολογισμός που έχουμε κάνει φέτος στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και κατ’ επέκταση η επένδυση μας στο προπονητικό κέντρο και στο οίκημα, είναι αυτά που θα βάλουν τις βάσεις για το μέλλον και έτσι θέλουμε να προχωρήσουμε και όχι να κάνουμε μεγαλεπήβολους προϋπολογισμούς και στο τέλος της ημέρας να είμαστε ένας πύργος με χάρτινα πόδια…»

Για το οικονομικό εάν έχουν ξεφύγει: «Όχι σε καμία περίπτωση.  Όταν μία ομάδα κάνει ένα συνετό προϋπολογισμό μέχρι εκεί που φθάνει το χέρι της, δεν υπάρχει λόγος να ξεφύγει.  Ομάδες που ξεφεύγουν είναι αυτές που πάνε να κάνουν μεγαλεπήβολες κινήσεις με ποδοσφαιριστές. Εμάς δεν είναι αυτός ο στόχος μας.  Στόχος μας εμάς είναι να πάρουμε τα νεαρά παιδιά και να τους ξαναδώσουμε την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο, ωραίο, ορθόδοξο ποδόσφαιρο και αυτό θέλουμε να κάνουμε.  Είμαστε και μία νεανική ομάδα που έχει μέσο όρο ηλικίας τα 24 χρόνια».

Δείτε το βίντεο με τη συζήτηση με τον Αδάμο Ευσταθίου από το 01:50 / 46:03 μέχρι το 16:55 / 46:03:

The post Αδάμος Ευσταθίου: «Προκλητική η στάση απέναντι στον κόσμο μας – Γίνονται πράγματα που δεν περιμέναμε» (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top