ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεδάφιση ανατολικής εξέδρας στην πρόσοψη του μνημείου των Καμάρων

Κατεδάφιση ανατολικής εξέδρας στην πρόσοψη του μνημείου των Καμάρων

Άρχισε η κατεδάφιση της ανατολικής εξέδρας που βρίσκεται στη πρόσοψη του μνημείου των Καμάρων, με στόχο την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στα πλαίσια προστασίας οικιστικών ζωνών των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου.  

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Βάσος Στέλιου, Ανώτερος Τεχνικός του Δήμου Λάρνακας «μετά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή Καμάρων το 2014 και το 2016, το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Επάρχου Λάρνακας ανέθεσε σε ιδιώτη μελετητή την ετοιμασία μιας ολοκληρωμένης μελέτης σχεδιασμού αντιπλημμυρικών έργων για προστασία των οικιστικών ζωνών των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου, οι οποίες βρίσκονται εντός της λεκάνης απορροής του ποταμού του Καλού Χωριού». 

Πρόσθεσε ότι «η μελέτη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και μέσα από πολλές προτάσεις έχει επιλεγεί η βέλτιστη λύση από την οποίαν αναμένουμε συγκεκριμένα κατασκευαστικά έργα τα οποία το κράτος θα πρέπει να προωθήσει.  Μέχρι την εφαρμογή των τελικών έργων, η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας προχωρεί κάθε χρόνο σε καθαρισμό και διεύρυνση των καναλιών του ποταμού Καλού Χωριού, που ξεκινούν από τον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού και καταλήγουν στο Μνημείο των Καμάρων και διαμέσου τριών ανοιγμάτων τα νερά καταλήγουν στην αλυκή Λάρνακας».  
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Στέλιου είπε πως «στην προσπάθεια αυτή της Επαρχιακής Διοίκησης, σήμερα ο Δήμος Λάρνακας ξεκίνησε την κατεδάφιση της ανατολικής εξέδρας που βρίσκεται στη πρόσοψη του Μνημείου των Καμάρων, για διευκόλυνση της παροχέτευσης των νερών του καναλιού Καμάρων προς την αλυκή».

Ο Δήμος Λάρνακας, συνέχισε «ανέλαβε την ευθύνη να κατεδαφίσει την χτιστή εξέδρα και στη συνέχεια τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης θα προχωρήσουν στην διαμόρφωση μιας «κοιλάδας» που πάντα υπήρχε μπροστά στο μνημείο των Καμάρων, όπως απεικονίζεται σε παλιές γκραβούρες της περιοχής. Αποτέλεσμα της κατεδάφισης του κτιστού τμήματος της εξέδρας είναι η διακοπή της εύκολης πρόσβασης προς τον περιμετρικό πεζόδρομο της αλυκής». 
 
Ωστόσο, σημείωσε, ο Δήμος Λάρνακας θα καταβάλει «κάθε προσπάθεια ώστε να δοθεί η πρόσβαση στο κοινό προς τον πεζόδρομο της αλυκής, με χωμάτινα ερείσματα και κατάλληλες κατασκευές, μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα έργα στην περιοχή του μνημείου των Καμάρων από την Επαρχιακή Διοίκηση». Ο Δήμος Λάρνακας θα προχωρήσει «άμεσα στη κατασκευή της ξύλινης εξέδρας που υπάρχει με πασσάλους ώστε να μην διακόπτεται η ροή του νερού, αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης με ασφάλεια των πεζών προς τον περιμετρικό πεζόδρομο, με τον υπηρεσιακό δρόμο της Λεωφόρου Λεμεσού».  

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top