Μεγάλη επιχείρηση διώξεων και συλλήψεων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Μεγάλη επιχείρηση διώξεων και συλλήψεων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Συνολικά 711 άτομα διώκονται στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενώ για 110 εξ αυτών έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία ότι συμμετέχουν στην οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ταγίπι Ερντογάν στις 15 Ιουλίου 2016. 

Όπως αποκαλύπτει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ ανάμεσα στους υπόπτους είναι 21 συνταγματάρχες, 25 αντισυνταγματάρχες, 45 ταγματάρχες, 112 λοχαγοί, 269 υπολοχαγοί, 33 ανθυπολοχαγοί και 196 υπαξιωματικοί.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Κέρδη για Κύπρο και ΕΕ από την Άτυπη Σύνοδο – Στο επίκεντρο ασφάλεια, ενέργεια και περιφερειακές συνεργασίες

Λετυμπιώτης: Κέρδη για Κύπρο και ΕΕ από την Άτυπη Σύνοδο – Στο επίκεντρο ασφάλεια, ενέργεια και περιφερειακές συνεργασίες

Θετικό αποτύπωμα άφησε η Άτυπη Σύνοδος για την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη Λευκωσία να αξιοποιεί για πρώτη φορά τη δυνατότητα διαμόρφωσης της ευρωπαϊκής ατζέντας, προωθώντας κρίσιμα ζητήματα όπως η άμυνα, η ενεργειακή πολιτική και οι στρατηγικές συνεργασίες με χώρες της περιοχής.