Μεγάλη επιχείρηση διώξεων και συλλήψεων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Μεγάλη επιχείρηση διώξεων και συλλήψεων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Συνολικά 711 άτομα διώκονται στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενώ για 110 εξ αυτών έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία ότι συμμετέχουν στην οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ταγίπι Ερντογάν στις 15 Ιουλίου 2016. 

Όπως αποκαλύπτει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ ανάμεσα στους υπόπτους είναι 21 συνταγματάρχες, 25 αντισυνταγματάρχες, 45 ταγματάρχες, 112 λοχαγοί, 269 υπολοχαγοί, 33 ανθυπολοχαγοί και 196 υπαξιωματικοί.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία και την ελευθερία κάθε γωνιάς της ευρωπαϊκής ηπείρου, εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που συντόνισε ο ίδιος, με τη συμμετοχή των ηγετών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ιταλίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) που πραγματοποιήθηκε στο Ερεβάν. Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη για περισσότερη συνεργασία και συντονισμό για την αντιμετώπιση της υπερβολική εξάρτησης σε μια σειρά από τομείς, αλλά και άλλων προκλήσεων, ενώ τόνισαν την ανάγκη για μια πιο προνοητική Ευρώπη όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια, την ενέργεια και το εμπόριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE