Μεγάλη επιχείρηση διώξεων και συλλήψεων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Μεγάλη επιχείρηση διώξεων και συλλήψεων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Συνολικά 711 άτομα διώκονται στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενώ για 110 εξ αυτών έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία ότι συμμετέχουν στην οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ταγίπι Ερντογάν στις 15 Ιουλίου 2016. 

Όπως αποκαλύπτει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ ανάμεσα στους υπόπτους είναι 21 συνταγματάρχες, 25 αντισυνταγματάρχες, 45 ταγματάρχες, 112 λοχαγοί, 269 υπολοχαγοί, 33 ανθυπολοχαγοί και 196 υπαξιωματικοί.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.