ΚΟΣΜΟΣ

Μυστηριώδεις επιθέσεις σε αρχαιολογικούς θησαυρούς στο μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο

Μυστηριώδεις επιθέσεις σε αρχαιολογικούς θησαυρούς στο μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο

Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον 70 αντικείμενα σε μουσεία στο Βερολίνο στις 3 Οκτωβρίου, όπως αναφέρουν η γερμανική ε/φ Zeit και το κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, με την επισήμανση πως η κοινή γνώμη δεν ενημερώθηκε.

 
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν τα δύο ΜΜΕ,  στις 3 Οκτωβρίου 2020 έλαβε χώρα σε Μουσεία του Βερολίνου μία από τις πιο εκτεταμένες επιθέσεις σε έργα τέχνης και αρχαιότητες στην ιστορία της μεταπολεμικής Γερμανίας.

Ένας ή περισσότεροι άγνωστοι δράστες ψέκασαν τουλάχιστον 70 αντικείμενα στο Μουσείο της Περγάμου, στο Neues Museum, στην Alte Nationalgalerie (Εθνική Πινακοθήκη) και σε άλλα μέρη με ένα λιπαρό υγρό, που άφησε ορατούς λεκέδες σε αιγυπτιακές σαρκοφάγους, πέτρινα γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής από τον 19ο αιώνα.

Για περισσότερες από δύο εβδομάδες δεν ενημερώθηκε ούτε το κοινό ούτε άλλα μουσεία που ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο.

Κατόπιν αιτήματος των ZEIT και Deutschlandfunk, το «Ίδρυμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Πρωσίας» και η Αστυνομία του Βερολίνου επιβεβαίωσαν ζημιές σε εκθέματα και τη διεξαγωγή έρευνας για φθορά ξένης περιουσίας. Μέχρι στιγμής τα κίνητρα δεν είναι γνωστά. 
 
Ο υποστηρικτής θεωριών συνωμοσίας Aτίλα Χίλντμαν είχε ανακοινώσει στο δημόσιο τηλεοπτικό του κανάλι Telegram τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ότι το Μουσείο της Περγάμου, το οποίο εκείνη την εποχή ήταν ακόμα κλειστό λόγω κορωνοϊού, είναι ο «Θρόνος του Σατανά» και το κέντρο της «παγκόσμιας σατανιστικής σκηνής και των εγκληματιών του κορωνοϊού».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top