ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η έκρηξη κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα- Τι αναμένεται να ανακοινωθεί μετά το Υπουργικό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η έκρηξη κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα- Τι αναμένεται να ανακοινωθεί μετά το Υπουργικό

Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων (127) ανακοινώθηκε και την Τετάρτη 21/10 από το Υπ. Υγείας, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για περαιτέρω εξάπλωση του ιού και «αναγκάζει» τις αρμόδιες Αρχές στη λήψη και νέων μέτρων.

Η Πέμπτη 22/10 θεωρείται μια κρίσιμη μέρα καθώς ο Υπ. Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου θα έχει συνάντηση με την επιδημιολογική ομάδα, ενώ στη συνέχεια θα «ανηφορήσει» για το Προεδρικό, όπου έχει συγκληθεί Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι, τόσο η κατάσταση με τον κορωνοϊό στο νησί, όσο και η λήψη νέων μέτρων μετά και την έξαρση κρουσμάτων της τελευταίας βδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχουν κλειδώσει κάποια νέα μέτρα τα οποία είναι τα εξής:

-Μείωση στον αριθμό ατόμων σε γάμους/βαφτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Ο μέγιστος αριθμός αυτή τη στιγμή είναι 350 άτομα και ίσως πέσει ακόμα και κάτω από 200.

-Το μέτρο που ισχύει στη Λεμεσό για κλείσιμο των χώρων εστίασης στις 22:30 αναμένεται να επεκταθεί σε όλη την Κύπρο.

- Παρουσία προσώπων σε οικίες και σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων, εξαιρουμένων των χώρων εστίασης, με μέγιστο αριθμό συναθροιζομένων τα 10 άτομα

-Αυστηρές συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων τα βράδια, σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE